DVTK: ezért esett a vezetőség választása a Sevillára

Vágólapra másolva!
2016.05.20. 14:17
null
Benczés Miklós, Francisco Gallardo, Sütő Szilárd és Szabó Tamás a Sevilla stadionjában (Fotók: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I legutóbbi kiírásának kilencedik helyén végző DVTK vezetőségéből Szabó Tamás, Benczés Miklós és Sütő Szilárd az elmúlt napokban Sevillában járt, ahol a kapcsolatfelvétel mellett megismerkedhettek többek között az Európa-liga-győztes klub utánpótlás-filozófiájával is.

 

A diósgyőri együttes sportigazgatója, Benczés Miklós elárulta, hogyan kerültek kapcsolatba a Sevillával.

„Két klubnál is voltam vezetőedzője Francisco „Paco” Gallardónak (a DVTK korábbi játékosa – a szerk.), és mondhatni baráti kapcsolatban maradtunk. Mivel a klubvezetőség szeretne egy nívós európai klubbal partneri kapcsolatot, illetve szakmai együttműködést megvalósítani, ezért az U15-ös csapat vezetőedzőjét, Pacót kértük arra, hogy az ő vezetésével megismerhessük a Sevillát. Rajta keresztül nagyon átfogó képet kaphattunk a Sevilláról, hiszen bevitt minket a kulisszák mögé. Megismerhettük a klubban folyó szakmai munkát, a klub felépítését, edzéseket látogattunk és meghallgattunk több előadást is” – mondta Benczés Miklós a DVTK hivatalos honlapjának, majd megindokolta, hogy miért esett a választásuk a Sevillára.

„A Sevilla költségvetése nem a legmagasabb a spanyol első osztályban, mégis évről évre eredményes tud lenni a nemzetközi porondon. Most nyerték meg harmadszor az Európa-ligát egymás után, nagyrészt nem a költségvetésüknek, a sztárigazolásoknak, hanem a szakmai munkájuknak köszönhetően. Ezért is esett rájuk a választásunk. Látjuk a diósgyőri infrastrukturális fejlesztéseket, és ha ezt a tudást be tudjuk integrálni a saját, labdarúgással kapcsolatos filozófiánkba, s megnézzük, hogy a mi helyünk hol van a költségvetéseket tekintve a magyar élvonalban, akkor azt látjuk, hogy hasonló a helyzetünk” – vélekedett a sportvezető.

A Benczés Miklóssal és Sütő Szilárddal készített teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Benczésék a Sevilla öltözőjében is jártak
Benczésék a Sevilla öltözőjében is jártak
A vezetőség találkozott Carlos Marchenával (jobbról a második), a Valencia korábbi spanyol válogatott védőjével is
A vezetőség találkozott Carlos Marchenával (jobbról a második), a Valencia korábbi spanyol válogatott védőjével is

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik