DVTK: elutasítás, Szivics nem ülhet le a kispadra

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 21:18
Megérkezett az MLSZ válasza a DVTK méltányossági kérelmére, melyben a klub azt indítványozta, hogy függesszék fel Tomiszlav Szivics vezetőedző eltiltását addig, amíg el nem bírálják a fellebbezést. Nem függesztették fel, vagyis jelen állás szerint Szivics nem ülhet le a kispadra a labdarúgó Magyar Kupa vasárnapi döntőjében – tudtuk meg a diósgyőriek hivatalos honlapjának péntek esti híréből.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Szabályzata nem tartalmaz olyan paragrafust, amely a fellebbviteli jogorvoslati eljáráson túlmenően lehetőséget adna bármely személynek, illetve testületnek a Fegyelmi Bizottság döntése hatályba lépésének felfüggesztésére" – idézi a dvtk.eu a választ.

A Jogi Bizottság összehívása sem kerülhet szóba – folytatódik a szövetségi válasz –, mert ez a bizottság kizárólag a törvény, jogszabály, alapszabály, illetve más szabályzat megsértése, vagy a határozat megalapozatlansága esetén illetékes.

„A fentiekre tekintettel hatáskör hiányában kérelmüket nem tudom hivatali eljárásba illeszteni" – zárul a levél.

A DVTK és Tomiszlav Szivics jogi képviselője útján kérvényezte, hogy soron kívül üljön össze a fellebbviteli bizottság még a kupadöntő előtt. Erre a diósgyőriek továbbra is várják a választ.

A minden sportággal kapcsolatos tevékenységtől fél évre eltiltott Szivicset a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzést (1–1) követően tett nyilatkozatáért büntették meg, mert az általa tévesnek vélt bírói ítéletekkel kapcsolatban azt sugallta, mintha azok szándékosan, vagy felső nyomásra születtek volna. A Diósgyőr a forduló előtt a Haladással, a Videotonnal és a Ferencvárossal volt versenyben az Európa-liga-indulást jelentő harmadik helyért, s a döntetlennel mindkét csapat lépéshátrányba került.

Jelen állás szerint Bene Ferenc utánpótlás szakmai igazgató irányítja majd a diósgyőri együttest a vasárnapi MK-fináléban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik