DVTK: Benczés Miklós ismét visszatért Felcsútról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.10. 06:49
Benczés Miklós Felcsútról ismét visszatért Diósgyőrbe, ezúttal utánpótlás szakmai igazgatóként.

A miskolci klubnál legutóbb akadémiaigazgatóként dolgozó, 49 esztendős szakember a bajnoki idényt a Puskás Akadémia FC vezetőedzőjeként kezdte, ám menesztették. Most a DVTK regionális utánpótlás szakmai igazgatójaként tért vissza, és a jövőben a DVTK Labdarúgó Akadémia, a Salgótarjáni BTC, az Eger SE, valamint az előkészítés alatt álló Felvidéki Labdarúgó Akadémia munkájáért és az utánpótlásműhelyek közti kapcsolat fenntartásért felel.

Érdekesség, hogy Benczés Miklós már másodszor járja be oda-vissza a Diósgyőr-Felcsút útvonalat, ugyanis az edzői karrierjét Miskolcon kezdő szakember 2012 és 2015 között már dolgozott a Puskás Akadémiánál, ami után – egy rövid mezőkövesdi kitérőt is beiktatva – egyszer már visszatért a DVTK vezetésébe.

„Miki a múltban is rendkívül hasznos tagja volt a DVTK vezetőségének, örülök, hogy újra a DVTK csapatát erősíti – nyilatkozta szerdán a dvtk.eu-nak Sántha Gergely, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője. – Biztos vagyok benne, hogy komoly eredményeket fogunk elérni az általa vezetett területen, amely nagy jelentőségű a DVTK további építésében.”

„Örülök, hogy a korábban elkezdett munkát folytathatom Diósgyőrben – fogalmazott Benczés Miklós. A legújabb megbízatásom szerteágazó, nem csak sportszakmai feladat, aminek a középpontjában az utánpótlás található. Az akadémia szakmai vezetése által megfogalmazott képzési és nevelési célok megvalósítása és ellenőrzése, illetve egy stabil alapokon működő, optimalizált rendszer felépítése, majd működtetése a feladatom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik