DVTK: Az edzésen is győzni kell! – vallja az új vezetőedző

Vágólapra másolva!
2021.01.08. 22:54
null
Zoran Zekic magyaráz az első diósgyőri edzésén (Fotó: <a href="http://www.dvtk.eu/21301-Zoran_Zekic_Sok_gyozelemre_lesz_szuksegunk-cikk-labdarugas" target="_blank"><strong>dvtk.eu)</strong></a>
„Ha az edzőmeccsen megtanuljuk a győztes mentalitást, akkor a tétmérkőzésen is nagyobb esélyünk lesz a sikerre. De továbbmegyek, az edzésen is győzni kell. Amikor otthon a fiammal játszottam, néha már sírt, de nem hagytam magam, hiszen győzni akartam. Ezt szeretném látni a játékosoktól is” – egyebek mellett ezt mondta Zoran Zekic, a DVTK új vezetőedzője a klub hivatalos honlapján pénteken posztolt bemutatkozó interjújában.

 

„Örömmel jöttem Diósgyőrbe, mert imádom a munkámat – fogalmazott Zoran Zekic. – Sok jó dolgot láttam, és természetesen sok problémát is. Minőségi játékosaink vannak, akiknek csapatként kell játszani, mert eddig nem így volt, és ezt sürgősen meg kell változtatni. Dolgozni és küzdeni kell minden nap, és azon gondolkodni, hogyan tudunk nyerni, mert tavasszal sok győzelemre lesz szükségünk.”

A felvetésre, hogy az első edzésre kilátogató diósgyőri legendák közül Salamon József egyetlen szóval jellemezte a foglalkozást: „zajos”, a csütörtökön kinevezett horvát szakember így reagált:

„Tényleg az volt, mert temperamentumos személyiség vagyok. A labdarúgás olyan érzelmek nélkül, mint a leves só nélkül: fogyaszthatatlan. Néha többet, néha kevesebbet kiabálok, de számomra az egész nap az edzésről szól, ezért a pályán töltött egy-két óra a csúcs. Én is vallom, a mérkőzést nem hétvégén, hanem a szorgos hétköznapokon lehet megnyerni.”

Zekiccsel két horvát szakember érkezett Diósgyőrbe: Mario Kuic másodedzőként, Marko Matijevic erőnléti edzőként segíti a munkáját, velük már Eszéken és moldovai állomáshelyén, Tiraspolban is együtt dolgozott. A stáb tagja marad Andrusch József és Dobos Attila is.

A DVTK az utolsó helyen várja az NB I tavaszi szezonját, lemaradása hétpontnyi a már bennmaradást jelentő helyen (10.) álló Honvédtól.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik