DVTK: a Dinamo Zagrebtől érkezett védő – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.01.14. 17:31
null
Vinko Soldo a DVTK ötödik horvát szerzeménye a télen (Fotó: dvtk.eu)
A Diósgyőri VTK a hivatalos oldalán jelentette be, hogy kölcsönvette Vinko Soldót a Dinamo Zagrebtől.

 

A 22 éves középhátvéd a tavaszi szezonban szerepel a miskolciaknál, akiknek ő az ötödik horvát szerzeménye a téli átigazolási időszakban Goran Milovic, Diego Zivulic, Marko Malenica és Alen Grgic után.

„Szükségesnek tartottuk, hogy tovább erősítsük a csapat védelmét – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Vinko Soldo egy mozgékony, technikás belső védő, aki kifejezetten jól fejel, emellett kiválóan passzol mindkét lábbal, ezért mélységből is tudja segíteni a támadások építését.”

„Boldog vagyok, és büszke, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klub mezét viselhetem – nyilatkozta Vinko Soldo. – Bízom benne, hogy minél több lehetőséget kapok, és a pályán tehetek meg mindent a DVTK sikeréért. Még csak 22 éves vagyok, de már szerepeltem a horvát és a finn élvonalban, és most nagy lehetőséget kaptam arra, hogy tovább fejlődjek.”

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Goran Milovic (horvát, Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Artur Pikk (észt, KuPS – Finnország), Diego Zivulic (horvát, Slask Wroclaw – Lengyelország)
Kölcsönbe érkezők: Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, legutóbb kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Vinko Soldo (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor
Kiszemeltek: Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Maccabi Petah Tikva – Izrael), Vida Kristopher (Piast Gliwice – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik