DVTK: 150 milliós ígéret a bulin, kész a stadionépítési ütemterv

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 17:25
DVTK after party néven hirdetett városi ünnepet a miskolci önkormányzat hétfő estére, Miskolcon, a Városház térre, hogy a diósgyőri labdarúgócsapatot köszöntsék.

A boon.hu beszámolója szerint a villámlós, esőbe húzó barátságtalan idő csak pár száz szurkolót „marasztalt” a téren. A csapat tagjait a Városház-téren konfetti eső (is) fogadta, majd a játékosokat, valamint a stáb tagjait egyesével szólították az emelvényre. Őket Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos köszöntötte, majd emlékplaketteket adott át a DVTK tagjainak. A város vezetése ezzel az ajándékkal ismerte el a város az idei szezonban elért eredményeit, a Ligakupa megnyerését, a Magyar Kupa-ezüstöt, illetve, hogy az élvonalbeli bajnokságban a 6. helynél hátrább már nem végezhetnek. boon.hu beszámolója szerint a villámlós, esőbe húzó barátságtalan idő csak pár száz szurkolót „marasztalt” a téren. A csapat tagjait a Városház-téren konfetti eső (is) fogadta, majd a játékosokat, valamint a stáb tagjait egyesével szólították az emelvényre. Őket Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos köszöntötte, majd emlékplaketteket adott át a DVTK tagjainak. A város vezetése ezzel az ajándékkal ismerte el a város az idei szezonban elért eredményeit, a Ligakupa megnyerését, a Magyar Kupa-ezüstöt, illetve, hogy az élvonalbeli bajnokságban a 6. helynél hátrább már nem végezhetnek.

A polgármester bejelentette, hogy a stadionépítési kormánybiztosnak, a városvezetésnek és a klub irányítóinak a múlt héten sikerült megállapodnia a diósgyőri stadion építésének menetéről, így a jövő héten ismertetni tudják a részletes ütemtervet. Kriza Ákos ezen túlmenően azt is közölte: javasolni fogja a miskolci városi közgyűlésnek, hogy pluszban 150 millió forinttal támogassák a labdarúgóklubot – a várható nemzetközi kupaszerepléssel összefüggésben.

Nem sokkal később Tomiszlav Szivics nyilatkozott a pódiumon, a Magyar Labdarúgó-szövetségről csak szépeket mondott, és megköszönte a jelenlévő több száz szurkolónak az egész éves támogatást, a szurkolást. És bár beszédében a csapat és szélesebb értelemben a játékosokat kiszolgáló személyzet, illetve az egész diósgyőri szurkolótábor érdemének nevezte az eredményeket, rövid monológja végén vastaps közepette az ő nevét skandálták a piros-fehérbe öltözött drukkerek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik