DVSC: Ukrajnából érkezett tárgyalni a volt Fradi-védő fia

Vágólapra másolva!
2015.01.21. 10:21
null
Szerhij Kuznyecov Magyarországon eddig csak a Ferencváros játékosa volt
A Nemzeti Sport Online értesülése szerint Szerhij Kuznyecov Debrecenbe érkezett, ahol a DVSC-Teva labdarúgócsapatával tárgyal.

Szerhij Kuznyecov a Ferencváros korábbi, azonos nevű védőjének a fia, a labdarúgás alapjaival a zöld-fehéreknél ismerkedett meg, míg tavaly nyár óta az ukrán élvonalban szereplő Hoverla Uzshorod játékosa.

Kuznyecovot már Debrecenben értük utol, aki megerősítette értesülésünket, hogy a DVSC-nél folytathatja a pályafutását, feltéve, hogy sikerül megegyeznie a hajdúsági klubbal.

„Már itt vagyok Debrecenben, most arra várok, hogy tárgyalhassak Szima Gábor elnök úrral" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a támadó.

„A jelenlegi klubommal korábban olyan szerződést kötöttem, hogy ha konkrét ajánlatot kapok, akkor távozhatok. A menedzserem jelezte, hogy a DVSC-nél lehetőséget kaphatok, ezért utaztam most ide, de ennél többet jelenleg még nem tudok mondani” – fogalmazott megkeresésünkre Kuznyecov.

Kuznyecov elmondta, korábban Szevasztopolban jól ment neki a játék, de a politikai helyzet miatt távoznia kellett a krími csapattól, az ungvári Hoverlánál azonban kevésbé találta meg a számításait. Sérülés miatt csak két bajnokin szerepelt az őszi szezonban.

Vjacseszlav Hroznij, az ukrán klub vezetőedzője is nyilatkozott a helyi sajtóban az üggyel kapcsolatban, s elmondta, a 32 éves csatár megkérte őket, hogy 7-10 napra a DVSC-hez utazhasson.

„Beszéltem az alelnökükkel, ilyen típusú csatárt keresnek – nyilatkozta Vjacseszlav Hroznij. – Szeretnék tudni, hogy a sérülése után milyen állapotban van, képes-e olyan teljesítményt nyújtani, mint előtte. Nekünk is szükségünk lenne rá, de emberként megértem őt és támogatom. Ez természetes.”

A 189 cm magas Szerhij Kuznyecov első profi klubja a finn FC Jokerit volt, majd az ezredforduló után visszatért a Ferencvároshoz. A népligetiektől 2003-ban a fehérorosz Gomelbe vezetett az útja, majd megfordult Moldovában (Sheriff Tiraspol), Litvániában (FK Vetra) és Oroszországban (Noszta Novotroick, Alanyija Vlagyikavkaz) is. Ukrajnában a Hoverla előtt a Karpati Lviv és a Szevasztopol mezét viselte. Utóbbi csapatban 48 első, illetve másodosztályú bajnokin 39 gólt szerzett.

KUZNYECOV A SZEVASZTOPOLBAN

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Wittrédi Dávid (PMFC, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Kondás Kristóf
(Balmazújváros), Szatmári Csaba (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Szerhij Kuznyecov (ukrán, Hoverla Uzshorod – Ukrajna)
Távozók: Dalibor Volas (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Rene Mihelic (szlovén, érdeklődnek iránta: Spezia – Olaszország, Eintracht Braunschweig – Németország) L’Imam Seydi (francia, érdeklődnek iránta: FK Dukla Praha – Csehország), Varga József (érdeklődnek iránta: külföld)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik