DVSC: bemutatták az új vezetőedzőt és tulajdonosi kört

P. I.P. I.
Vágólapra másolva!
2022.06.27. 12:34
null
Joao Janeiro a DVSC új vezetőedzője (Fotó: Török Attila)
Ahogy azt a Nemzeti Sport előre jelezte, a Kisvárda és a DAC korábbi trénere, Joao Janeiro váltja Joan Carrillót a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC kispadján. Új korszak kezdődik a debreceniek életében, a vezetőedző váltása mellett új tulajdonosi kört is bejelentettek a hétfői sajtótájékoztatón.

 

Beigazolódtak a Nemzeti Sport értesülései, miszerint új tulajdonosi kör áll a Debreceni VSC labdarúgócsapata mögé. Június 27-én sajtótájékoztató keretében mutatták be Ike Thierry Zaengelt, aki egy nemzetközileg ismert tranzakciós tanácsadó.

TÖBB ORSZÁGBAN IS MEGFORDULTAK AZ ÉRKEZŐ BEFEKTETŐK

Nem a DVSC az első futballklub, ahol a Noah Football Group érdekeltséget szerez. Az örmény bajnokságban szereplő FC Noahot tulajdonló cég februárban a Paris FC-nél lett befektető és kisebbségi tulajdonos, valamint szponzorként a VBET online sportfogadásokat lebonyolító céget is behúzta a francia másodosztályt negyedik helyen záró (a feljutásért vívott osztályozót elbukó) egyesülethez.

Két éve az olasz harmad- osztályban csődbe ment Robur Sienát indította újra ACN Siena 1904 néven, a negyedik vonalból a Serie C-be visszavezetett klubból most júniusban szállt ki. Jóval kevésbé volt sikeres a projekt Lettországban, a céghez köthető Lokomotiv Daugavspilst először átnevezték FC Noah Jurmalának, más városba költöztették, de a cég innen is idő előtt távozott, a csapat pedig pénzügyi okokból később nem indulhatott el az élvonalban, és azóta megszűnt.

A német harmadosztályban a KFC Uerdingennel történt együttműködés sem volt gyümölcsöző, a Noah Football Group néhány hónap után kihátrált a klubból, amely pénzügyi támogatás hiányában nem kapott licencet a kö- vetkező idényre, és végül csak alacsonyabb osztályban indulhatott.


„Az akadémiába kell fektetnünk pénzt, szeretnénk debreceni labdarúgókkal feltölteni a csapatot” – mondta a Paris Saint-Germain értékesítésében is szerepet játszó úriember, aki az igazgatója lesz a DVSC-nek. Hozzátette, hosszú távon gondolkodnak Debrecenben, szeretnék visszajuttatni a csapatot az európai kupaporondra. Ehhez szerinte találtak egy technikás edzőt is Joao Janeiro személyében, aki már a cívisvárosban van, de csak július 1-jén számol majd be a stábról és a változásokról. A játékosok és az átigazolások kapcsán egyelőre nem árultak el semmi egyebet.

A cégvezetés feladata Makray Balázsé lesz, erről már Kósa Lajos tájékoztatott, a DVSC egyesület elnöke. „Köszönjük az elmúlt két évet is kollégáinknak, jön egy új irányvonal” – mondta Kósa Lajos, aki megköszönte a munkát a távozóknak, többek között Szabó Péter igazgatótanácsi elnöknek, Ábrók Zsolt cégvezetőnek, Tőzsér Dániel sportigazgatónak, illetve Joan Carrillónak.

Papp László, Debrecen polgármestere is kijelentette, hogy kell egy új rendszer.

„A város is jelentős szerepet vállal a Loki kapcsán számos dologban, fejlődni szeretnénk. Két dolog lebeg a szemünk előtt most: partnert akartunk keresni, megtaláltuk. Valamint kellenek a sikerek, ez Debrecenben elvárásnak számít. Hiszünk abban, hogy ez az eddig nem ismert út, ami előttünk áll, sikeres lehet” – fogalmazott a városvezető. Papp László hozzátette, az NSE, a város és az egyesület között egy hároméves szerződés jött most létre, melyben az NSE Kft. vállalta, hogy három éven át biztosan működteti a klubot.

A klub tulajdonában (DVSC Zrt.) lévő százalékokat vásárolta meg az említett cég, amely később akár lehet többségi tulajdonos, de kiemelték, a város a saját részvényét nem értékesíti. A klub vissza is vásárolható akár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik