Dudás Ádám nem megy a Wolverhamptonhoz

Vágólapra másolva!
2010.01.27. 19:28
A Győr 21 éves futballistája, Dudás Ádám nem utazik el az angol élvonalbeli Wolverhamptonhoz próbajátékra. Bognár Nándor, Dudás menedzsere a Nemzeti Sport Online-t arról tájékoztatta, hogy az angoloknak tetszett a játékosról készített DVD-összeállítás, de szerették volna őt személyesen is tesztelni. Erre azonban az idő rövidsége miatt már nincs lehetőségük, így a kapcsolat egyelőre megszakadt ezen a vonalon.

„A Wolverhampton egy hirtelen jött ötlet volt részünkről, Ádámnak nagyon jól jönne egy ilyen esetben, ha végre legalább fél évet folyamatosan játéklehetőséghez jutna. Igazából akkor lenne sansza egy ilyen szintű szerződésre, ezzel azonban adós maradt az elmúlt idényekben" – folytatta a menedzser.

Dudásnak hazai kérői akadtak, a Zalaegerszeg és a Kecskemét is érdeklődött korábban, utóbbi tulajdonosával a menedzser szerdán is egyeztetett.

Dudás új állomáshelye a Kecskemét lehet, esetleg Zalaegerszeg (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)
Dudás új állomáshelye a Kecskemét lehet, esetleg Zalaegerszeg (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)

„A kecskemétiekkel részünkről már mindenben megegyeztünk, de ha a Zalaegerszegről lenne szó, rajtunk ott sem múlna semmi. Ádám nagyon elkötelezett, hogy végre folyamatosan játéklehetőséghez jusson. Itt már csak az a kérdés, hogy a két klub közül melyik tud megegyezni a Győrrel. A kecskemétiek egyik tulajdonosa, Rózsa Pál a mai napon arról tájékoztatott, hogy már tényleg csak apró részletekben kell megegyezniük a győri vezetőkkel, erre hamarosan sor kerülhet. Így ő kifejezetten optimistán tekint Dudás szerződtetése elé, amit talán az fejez ki a legjobban, hogy amint a végére érnek a dolognak, két poszttársáról azon nyomban lemondanak. Mivel Csertői Aurél vezetőedző is számít Ádámra, akár már a szombati, Debrecen elleni felkészülési mérkőzésen pályára léphet."

A menedzser szerint akár a Kecskemét, akár a Zalaegerszeg lesz a befutó, nem valószínű, hogy végleg szerződteti Dudást, a kivásárlási árát aligha a magyar klubok pénztárcájának megfelelően lőtték be Győrben. Így a cserét tartja elképzelhetőnek a klubváltás kapcsán. A megbeszélés tárgyát az képezheti, hogy mennyi időre szóljon a kölcsönadás, milyen feltételek mellett történjen a visszarendelés, illetve az ellenértéket pénzben, vagy cserejátékosban kérik adott esetben.

A Wolverhampton 22 bajnokin húsz pontot gyűjtve a tizenhetedik helyen áll, igen komoly kiesési harcot vív. A Kecskemét 15 forduló alatt tizennégy pontot szerezve a tizenharmadik helyen áll, a kiesés még őket is igen erőteljesen fenyegeti. Nem úgy a huszonhat ponttal a negyedik helyen álló zalaegerszegieket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik