Doll: Olyan, mintha Belekben nyertünk volna egy tornát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.01. 10:34
null
Így ünnepelték Thomas Dollt a ferencvárosiak (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
A labdarúgó NB I 33. fordulóját követően lássuk az edzői értékeléseket, amelyek a klubok hivatalos honlapjain jelentek meg, illetve a meccsek után hangzottak el az M4 Sporton.

 

HALADÁS–FTC 0–1

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Jól, offenzíven kezdtük a meccset, megleptük ellenfelünket, ha az első percben Németh Márió lövése bemegy, másként alakul a folytatás. A közönség és a csapat még jobban tűzbe jött volna, óriási lökést jelentett volna a találat. Egyébként a bemelegítés során Németh mozgott a legjobban, remekül lőtt kapura, úgy gondoltam, ő lehet a nyerőemberünk. Később a kispadon viszont azt éreztük, hogy gond lehet, nagyon jöttek befelé a szélekről a Fradi támadói – gólt is kaptunk. Sajnálom, hogy ezt a periódust nem sikerült átvészelnünk, hiszen kézben volt a meccs. Később aztán már Király Gábor három nagyot is védett. Ezzel a meccsel is rutinosabbak lettünk, örömteli, hogy az FTC ellen is megvolt a tartásunk. Köszönjük szurkolóink egész éves buzdítását, gratulálok játékosaimnak a teljesítményükhöz. Mivel korai lenne még leállni a munkával, még két hétig edzésben maradunk.

THOMAS DOLL, az FTC vezetőedzője: – A játékosok dolgát nagyban megnehezítette az időjárás, a meccs elején nagyon meleg volt, a végére hűvös lett. Ha az utolsó passzaink sikerülnek, hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. Nem így tettünk, nem koncentráltunk eléggé, így az ellenfél végig érezte az esélyt az egyenlítésre. Azt szeretném, ha majd ismét sikerül bajnokságot nyernünk, az éremátadást Budapesten, a saját stadionunkban rendezzék. Kicsit olyan érzésünk volt ugyanis, mintha a téli beleki edzőtáborban nyertünk volna egy tornát. Noha itt is remek hangulatot teremtettek szurkolóink, rengeteg drukkerünk nem lehetett itt. Nagyszerű szezon volt. Megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, a fiúk nagy dicséretet érdemelnek. Nem számítottam rá, hogy ilyen rövid idő alatt ekkorát fejlődik a csapat. A futballban sohasem lehet előre látni, ezért vagyok boldog, hogy átvehettem és edzhettem ezt a nagyszerű együttest.

PUSKÁS AKADÉMIA–BP. HONVÉD 2–1

SZÍJJÁRTÓ ISTVÁN, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Büszke vagyok a fiúkra. Hosszú folyamat volt ez, majd kielemezzük a tanulságokat. A Honvéd ellen fantasztikusat nyújtott a csapat, főleg az első félidőben. A második félidőben a Honvéd nagyon nyomott, de ki tudtuk bekkelni. Korai még megmondani, hogyan tovább, jövő héten leül a vezetőség, majd azután eldől. Nem a csodákban, az elvégzett munkában, a szívben, az alázatban hiszek.

MARCO ROSSI, a Budapest Honvéd vezetőedzője: – Ellenfelünk érdemelten nyerte meg a mérkőzést. Az első húsz-huszonöt perc döntőnek bizonyult, nem voltunk elég agresszívak. A bennmaradásért küzdő hazaiak sokkal motiváltabban álltak hozzá a találkozóhoz.

MTK–VASAS 0–2

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – A Puskás Akadémia elég gyorsan gólt szerzett, így tudtuk, hogy mindenképpen meg kell nyernünk a mérkőzésünket az MTK ellen. Egy-két hiba becsúszott, de a megfelelő pillanatokban megfelelően reagáltunk. Az évad folyamán össze kellett szoknunk, próbáltam összehozni egy új filozófiát a fiatalokkal. Idővel a játékosok megértették, hogy mit akarok. Tavasszal már látni lehetett azokat az elemeket, a küzdést, amit elvártam.

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – Az embert az életében kis és nagy örömök is érik. Nagy boldogság számunkra, hogy kijutottunk a nemzetközi porondra, de csalódás, hogy nem nyertünk, ezzel lemaradtunk a dobogóról. Igazi ki-ki meccs volt. A Vasas és mi is nagyot küzdöttünk azért az egy gólért, de ellenfelünknek sikerült betalálnia. Sajnos nem maradt már bennünk átütőerő, az utolsó három fordulóban elfogytunk, amit az is hűen tükröz, hogy nem szereztünk gólt. Sajnálom, hogy nem tudtam dobogóra vezetni a csapatomat.

ÚJPEST–VIDEOTON 0–3

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Gratulálok a Vidinek a második helyhez, nagyon jó csapatot rakott össze kollégám. A mai meccset két külön részre szedném – a kiállítás előttire és utánira. Egyenlő létszámban szerintem kontrolláltuk a meccset, de utána már egyértelműen jobb volt a Fehérvár, mi több hibát követtünk el, így nem nyerhettünk. Sajnálom, hogy a bajnokságot így fejeztük be, de bízom benne, hogy egy hét múlva a kupadöntő után mi ünnepelünk majd.

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: – Rendhagyó módon az egész szezonról beszélnék inkább. Nagyon szépen köszönöm a játékosoknak az év végi hozzáállást, bebizonyították, hogy nagyon jó labdarúgók. Köszönöma stábnak a segítséget, remekül tudtunk együtt dolgozni, nagyon sokat tettek azért, hogy a csapat második legyen, és persze köszönjük a szurkolóknak is, akik végig, az első perctől az utolsóig mellettünk álltak. Nem utolsósorban köszönöm Kovács Zolinak is, aki szintén sokat segített nekünk. De. Azt is el szeretném mondani, hogy nem könnyű magyar edzőnek lenni. Amikor idekerültem, sok magyar kollégám azt mondta, hogy nem vagyok idevaló – remélem, holnap olvasnak újságot. A szövetségi kapitánynak sok sikert kívánok az Eb-re, de annak a híve vagyok, hogy mindenki a saját csapatával foglalkozzon. És egy kicsit a sajtó miatt sem könnyű magyar edzőnek lenni, mert két órával a mérkőzés előtt megjelentetik azt, hogy nem én vagyok ennek a csapatnak az edzője, miközben aszerződésem május 15-ig szól.Nincs ezzel gond, de nehéz az elmondottak mellettdolgozni– mindentől függetlenül persze büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok – idézi a szakembert a vidi.hu.

BÉKÉSCSABA–DVSC-TEVA 0–0

ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Gratulálok a Debrecennek a harmadik helyezéshez, és gratulálok a csapatomnak azért, hogy a mai mérkőzésen nagyon jól helytállt egy dobogón végző gárda ellen. Helyzeteket dolgoztunk ki, méltó partnerei voltunk a DVSC-nek.

KONDÁS ELEMÉR, a DVSC-TEVA vezetőedzője: – Győzni szerettünk volna ezen a mérkőzésen is, végül 0–0-s döntetlennel zárult a találkozó, amelyen inkább a küzdelem dominált. Az első félidőben alakítottunk ki helyzeteket, de nem tudtunk betalálni, pedig ekkor eldönthettük volna a meccset. A második félidőben is voltak próbálkozásaink. Elégedett vagyok azzal, hogy elértük a bajnokság elején kitűzött célt, a dobogón végeztünk.

DVTK–PAKSI FC 0–2

EGERVÁRI SÁNDOR, a DVTK vezetőedzője: – Az első félidő kiegyenlített volt, az utolsó percben súlyos egyéni hiba után kapott góllal hátrányban mentünk az öltözőbe. A második félidőben többet mozgósítottunk és próbáltuk megfordítani a mérkőzést, a játékosok elég sokat tettek ennek érdekében. Többet kockáztattunk, több volt a labda nélküli futás, ekkor benne volt a mérkőzésben, hogy fordítani is tudunk, de a fordulópontok nem nekünk kedveztek. Rúgtunk véleményem szerint egy szabályos gólt, ami nem volt les, de ezen változtatni nem tudunk, és nem szeretnénk erre fogni a vereséget, hanem arra, hogy nem tudtuk átverekedni magunkat az ellenfél kellemetlen harcmodorban játszó védelmén. Egy gyengébb első félidő és egy harcosabb második játékrész után minimum az ikszre rászolgáltunk. Gratulálok a paksiaknak!

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője: – Nagyon fegyelmezetten futballoztunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Nem adtuk fel a biztos védekezést, 1–0 után a második félidőben számtalan helyzetet dolgoztunk ki, pontosabb utolsó passzokkal hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. A vége izgalmas lett, de Diósgyőrben nyerni mindig nehéz. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

NB I, 33. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Nézőszám
Április 30., szombat
16.30Újpest–Videoton FC 0–3
Szabó Zsolt
1894
16.30
Puskás AkadémiaBp. Honvéd 21
Iványi Zoltán
3613
16.30
BékéscsabaDVSC-Teva 00
Németh Ádám
942
16.30
MTKVasas 02
Vad II István
1003
16.30
Haladás–FTC 01
Andó-Szabó Sándor
4137
19.00
DVTK–Paksi FC 02
Erdős József
3268
AZ NB I VÉGEREDMÉNYE
1. Ferencvárosi TC 33 24 4 5 69–23 +46 76
2. Videoton FC 33 17 4 12 42–29 +13 55
3. DVSC-Teva 33 14 11 8 48–34 +14 53
4. MTK Budapest 33 14 9 10 39–37 +2 51
5. Szombathelyi Haladás 33 13 11 9 33–37 –4 50
6. Újpest FC 33 11 13 9 42–37 +5 46
7. Paksi FC 33 12 7 14 41–40 +1 43
8. Budapest Honvéd 33 12 7 14 40–39 +1 43
9. Diósgyőri VTK 33 10 8 15 37–47 –10 38
10. Vasas FC 33 9 5 19 32–54 –22 32
11. Puskás Akadémia FC 33 7 10 16 35–51 –16 31
12. Békéscsaba Előre 33 6 9 18 25–55 –30 27
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik