DAC: Hahnról tárgyalnak, Schäferért még jöhet ajánlat

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 10:35
null
Hahn János (elöl, pirosban) a válogatottban már játszott együtt Schäfer Andrással (mögötte, a háttérben), a DAC-nál klubtársak is lehetnének (Fotó: Mirkó István, archív)
A szlovák élvonalban szereplő DAC keretében az átigazolási hajrában még lehetnek tárgyalások. Mint korábban jeleztük, a dunaszerdahelyiek szerződtetnék az előző idény NB I-es gólkirályát, Hahn Jánost. A klubok hétfőn is egyeztettek, de a megegyezésre még van idő, mert Szlovákiában Magyarországgal ellentétben nem augusztus 31-én, hanem csak szeptember 6-án jár le az átigazolási határidő.

„Nem tudom, hogy most kaptam-e az utolsó tapsot Pakson”  – fogalmazott vasárnap este Hahn János, azt követően, hogy csapata 2–1-re legyőzte az Újpestet. A sikerhez – lassan hozzátehetjük, hogy szokása szerint – góllal hozzájáruló kétszeres válogatott támadó aztán útnak is indult, de még nem ment messzire: Telkiben, a nemzeti együttes bázisán kellett megjelennie.

A fenti idézet arra vonatkozott, hogy az előző idény gólkirálya iránt még mindig van érdeklődés, lengyel és orosz csapatok után a DAC is bejelentkezett érte. A jelek szerint a lengyelországi és az oroszországi szerződése nem jön össze, konkrét ajánlat ugyanis onnan nem érkezett a csatárért, viszont arra van esély, hogy a 26 éves futballista Dunaszerdahelyen folytassa.

A Nemzeti Sport értesülése szerint a két klub vezetői már felvették a kapcsolatot egymással, mi több, az első tárgyaláson túl vannak a felek, megállapodás azonban még nem született. Az idő nem sürgeti őket, mert Szlovákiában szeptember 6-án zárul az átigazolási időszak, vagyis az ügyben érintett feleknek csaknem egy hetük van még arra, hogy egyezségre jussanak. Úgy tudni, a DAC vezetőedzője, Németh Antal örömmel látna egy gólerős futballistát még a keretben, annál is inkább, mert a dán SönderjyskE (amelynél szintén szóba került Hahn szerződtetése) szerződtette a szerdahelyiektől Abdulrahman Taiwót, az ő távozásával pedig megüresedett egy hely a támadósorban.

Hogy az „űrt” az ezekben a napokban az Anglia, Albánia és Andorra elleni világbajnoki selejtezőkre készülő Hahn János tölti-e be, legkésőbb jövő hétfőig kiderül.

A DAC-nál maradva: arra hamarabb fény derülhet, hogy Schäfer András továbbra is a csapatot erősíti-e. Az Európa-bajnokságon remek teljesítményt nyújtó középpályásra – a korkep.sk beszámolója szerint – az utolsó pillanatban is „lecsaphatnak”. Korábban hallani lehetett franciaországi, hollandiai és lengyelországi érdeklődésről is, meglátjuk, az idő szorításában mi sül ki belőle. Csupán a miheztartás végett: Franciaországban és Hollandiában augusztus 31-én éjfélkor, Lengyelországban egy nappal később zár be az átigazolási piac.

A DAC-nál szóba került a Mol Fehérvár francia játékosának, Lyes Hourinak a szerződtetése is, de mint hétfőn jeleztük, a középpályás már Romániába utazott, kölcsönben folytathatja a craiovai CS Universitateánál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik