Craig Short távozik a Ferencvárostól

Vágólapra másolva!
2010.05.01. 22:55
null
Craig Short (jobbra) a következő szezonban már nem a Fradit irányítja (Fotó: Németh Ferenc)
Az FTC Labdarúgó Zrt. sajtóközleményben tudatta a Nemzeti Sporttal, hogy Craig Short menedzser a következő szezonban elhagyja a Ferencváros csapatát.

A Ferencváros tájékoztatása szerint a következő szezonban nem Craig Short irányítja a labdarúgócsapat szakmai munkáját. A klub a licencszabályzattal indokolja döntését. Mint ismert: az angol szakembernek nincs meg az élvonalbeli edzősködéshez szükséges papírja.

„A 2010–11. évi klublicenc-szabályzat személyügyi része ugyanis kimondja, hogy csak az a klub kaphat licencet, amelyik olyan edzőt alkalmaz, aki pro edzői képesítéssel rendelkezik. A szabályzat kimondja, hogy a vezetőedző az a személy, aki a mérkőzés előtt (közben) és után is a sajtó rendelkezésére kell, hogy álljon" – áll a Ferencváros tájékoztatásában.

„A szabályzat pontosítása és az MLSZ állásfoglalása a vezetőedző feladatköreiről egyértelművé tette, hogy a későbbiekben nem alkalmazható az a formátumú edzői munka, amely jelenleg – több más klubhoz hasonlóan – a Ferencvárosnál is működik. Természetesen a Ferencváros menedzsmentje a háttérben már korábban megkezdte az egyeztetéseket, hogy a problémát megfelelően, előírásszerűen kezelje, hiszen a szabályok egyértelműen fogalmaznak."

Short a mostani szezon végén távozik a klubtól, a hátralévő öt bajnoki mérkőzésen továbbra is ő irányítja a csapatot.

Kevin McCabe Budapestre látogatott, és a tulajdonos hozta meg a döntést, amely szerint az angol szakember nem lehet a következő idényben a Fradi edzője. A menedzser eddigi munkájával az FTC Labdarúgó Zrt. vezetősége természetesen elégedett, a döntésnek semmilyen futballszakmai vonatkozása nincs. (Már, ha a licenc hiányát nem tekintjük annak...)

Short irányítása alatt viszonylag sikeresen szerepelt az ősszel még gyengén teljesítő csapat. A tavaszi idényben a zöld-fehérek egészen a tegnapi, Újpest elleni bajnokiig veretlenek maradtak. Az angol szakember irányítása alatt tizenkét bajnoki mérkőzésen nem talált legyőzőre a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik