Bognár Györggyel még nem kapott ki otthon a Paks; megállítja-e az FTC-t?

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.12.15. 14:51
null
Böde Dániel (balra) és Lovrencsics Gergő párharc a két csapat egyik idei bajnoki meccsén (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)
Hétközi forduló következik a labdarúgó NB I-ben, a 15. körben a listavezető Ferencváros Paksra látogat, és összecsap a második helyezett a harmadikkal, azaz a Mol Fehérvár FC a Puskás Akadémiával. A kieső helyen álló Budapest Honvéd és DVTK „hatpontos mérkőzést” vív Budapesten.

 

KISVÁRDA–ÚJPEST FC

♦ A két csapat eddig hétszer találkozott egymással NB I-es mérkőzésen, négy alkalommal az Újpest, háromszor a Kisvárda örülhetett, döntetlent még nem játszottak.

♦ A legutóbbi két mérkőzést (és a legutóbbi négyből hármat) a Kisvárda nyerte meg: májusban 1–0-ra, szeptemberben 4–2-re győzték le a várdaiak az Újpestet.

♦ A Kisvárda egészen ritka sorozatban van, legutóbbi három bajnokiján 0–0-s döntetlent játszott (a Budafok, a Puskás Akadémia, majd a Honvéd ellen). Ha ez a találkozó is gól nélkül végződik, akkor ebben a bajnokságban két csúcsot is felállít a Kisvárda: az egymást követő legtöbb, kapott gól nélküli mérkőzés és a legtöbb, szerzett gól nélküli mérkőzés szempontjából is rangelső lesz.

♦ A Kisvárda hétmérkőzéses veretlenségi sorozatban van (3 győzelem, 4 vereség), közel két hónapja, október 16. (Kisvárda–Ferencváros 0–2) óta nem kapott ki az NB I-ben. Ennél hosszabb aktív veretlenségi szériája csak a listavezető Ferencvárosnak van.

♦ Hazai pályán a Kisvárda mérlege 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség. Supka Attila csapata szerezte a legkevesebb gólt (4) pályaválasztóként ebben az idényben. Az Újpest idegenbeli mutatója 2–1–4, ennél csak a Mezőkövesd és a DVTK vendégmérlege rosszabb.

♦ Az Újpest 16 gólt kapott ebben a bajnokságban idegenbeli mérkőzésein, ennél csak a Paks kasszírozott többet (17).

♦ Az Újpest nyeretlen a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján (1 döntetlen, 3 vereség), legutóbb szeptember 27-én, a Honvéd vendégeként tudott győzni.

♦ A legutóbbi 6 mérkőzés alapján számított „formatabella” alapján az Újpest mérlege a legrosszabb, a lilák csupán 2 pontot szereztek, ennek megfelelően hatmeccses nyeretlenségi sorozatban vannak.

MOL FEHÉRVÁR FC–PUSKÁS AKADÉMIA

♦ Eddig 17 NB I-es mérkőzésen csapott össze egymással a két csapat, jelentős a Vidi fölénye: 10 találkozót a Fehérvár nyert meg, hármat a Puskás Akadémia, négy végződött döntetlenre.

♦ A két csapat legutóbbi hét, egymás elleni összecsapásán mindig kettő vagy több gól esett. Ha a Fehérvár volt a pályaválasztó, akkor minden találkozón két vagy több találatot regisztrálhattunk (8 mérkőzésen 26 gól).

♦ A Puskás Akadémia négymérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatban van, s ezen a négy találkozón 10 pontot gyűjtött. Legutóbbi két idegenbeli mérkőzését megnyerte – a 2020-as évben először fordult elő, hogy a PAFC egymás után kétszer nyerjen vendégként. Ha a felcsútiak most is győzni tudnak, azzal élvonalbeli klubcsúcsot állítanak fel, mivel eddig egymás után még nem tudott kettőnél több idegenbeli bajnokit megnyerni a Puskás Akadémia.

♦ A Vidi több mint egy éve, 2019. december 7. (Fehérvár–Paks 0–2) óta nem veszített bajnokit otthonában. A Fehérvár hazai veretlenségi sorozata 16 mérkőzést számlál (11 győzelem és 5 döntetlen). Márton Gábor együttese megnyerte a legutóbbi három hazai bajnokiját és a lehetséges 18-ból 16-ot begyűjtött a legutóbbi ötön.

♦ A Fehérvár hazai mérlege 5 győzelem és 2 döntetlen, a Vidi szerezte ebben a bajnokságban a legtöbb gólt (19) pályaválasztóként. A Puskás Akadémia idegenbeli mutatója 3 győzelem és 4 vereség – ez a „vendégrangsor” 4. helyére teszi a felcsútiakat, mivel összesen 3 pozitív idegenbeli mérlegű csapat van az NB I-ben (Ferencváros, Kisvárda, MTK).

♦ Ha a Fehérvár meg tudta szerezni a vezetést egy meccsen a 2020–21-es bajnokságban, akkor még nem szenvedett vereséget (7 győzelem, 2 döntetlen), ha hátrányba került, akkor még nem nyert (4 döntetlen, 2 vereség). Ha a Puskás Akadémia hátrányba került, akkor mindig ki is kapott (6 vereség).

♦ Mindkét csapat gólerősebb a mérkőzések második félidejében ebben a bajnokságban: a Fehérvár 31 góljából 20-at, a PAFC 19 góljából 13-at szerzett a szünet után.

BP. HONVÉD–DVTK

♦ A két csapat közös NB I-es történelme 110 mérkőzéses múltra tekint vissza. Az örökmérleg 57 kispesti siker, 26 döntetlen, 27 DVTK-győzelem.

♦ A Diósgyőr 54 kísérletből csak hétszer tudott győzni a Honvéd vendégeként, legutóbb nagyon: február 29-án 4–0-ra páholta el a kispestieket.

♦ A Honvéd október 4. (ZTE–Honvéd 2–4) óta nem győzött NB I-es mérkőzésen, nyeretlenségi sorozata nyolcmérkőzéses (5 döntetlen, 3 vereség). A kispestiek 2014–2015 óta nem voltak ilyen rossz szériában, akkor 2014. szeptember 20. és 2015. március 21. között sorozatban 14 bajnokin maradtak nyeretlenek.

♦ Pályaválasztóként ebben a bajnokságban már csak a Honvéd nyeretlen, a kispestiek mérlege 3 döntetlen, 4 vereség. A DVTK még pontot sem szerzett vendégként (6 mérkőzés, 6 vereség).

♦ A Diósgyőr elveszítette legutóbbi négy bajnoki mérkőzését, a legutóbbi haton csak akkor szerzett pontot, amikor az Újpest nem állt ki ellene.

♦ A DVTK idegenbeli pocsék szériája az MTK ellen tovább „gyarapodott”: a diósgyőriek 2020. február 29. óta nem nyertek vendégként az NB I-ben (akkor pont a Honvédot lépték le 4–0-ra), március 14. (Fehérvár–DVTK 1–1) óta nem szereztek pontot, legutóbbi 10 idegenbeli mérkőzésüket elveszítették. És kaptak közben 26 gólt...

♦ A két csapat formájáról sokat elmond, hogy együttvéve 6 pontot szereztek a legutóbbi 6 fordulóban, abból 3 egy le nem játszott mérkőzés után megítélt győzelem volt.

♦ A DVTK kilenc mérkőzésen került hátrányba ebben a bajnokságban, mind a kilencet elveszítette. Igaz, a Honvéd sem tudott még fordítani, ha rosszul alakult a meccsforgatókönyv (2 döntetlen, 6 vereség).

ZTE FC–MTK BUDAPEST

♦ Eddig 71 élvonalbeli mérkőzést játszott egymással a két csapat,a mérleg 25 ZTE-győzelem, 15 döntetlen, 31 MTK-siker.

♦ A ZTE megnyerte a legutóbbi négy, MTK elleni élvonalbeli bajnokiját (1–0, 4–3, 1–0, 3–0), a fővárosi kék-fehérek 2009. augusztus 15. óta nem tudták legyőzni a zalaegerszegieket az NB I-ben. A ZTE otthonában 2008 óta nem nyert az MTK.

♦ A ZTE legutóbbi nyolc bajnokiján csupán hat pontot szerzett (2 győzelem, 6 vereség), és 17 gólt kapott ezeken a találkozókon.

♦ A ZTE hazai pályán legutóbbi 16 bajnokija mindegyikén szerzett gólt, több mint egy éve, 2019. november 30-án, a DVSC ellen maradt legutóbb gólképtelen (0–2).

♦ Az MTK legutóbbi nyolc bajnokiján 17 pontot szerzett, ebben a periódusban csak a címvédő, listavezető Ferencvárostól kapott ki.

♦ A ZTE hazai mérlege ebben a bajnokságban 2 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 7 találkozóján 29 gól esett, több mint négygólos átlag! Az MTK egyike annak a három csapatnak, amelynek idegenben pozitív (3–2–2) a mérlege.

PAKSI FC–FERENCVÁROS

♦ A két csapat 28-szor mérkőzött meg eddig egymással NB I-es mérkőzésen. A Paks csak négyszer nyert, a Ferencváros tizennégyszer, a döntetlenek száma tíz.

♦ A Paks legutóbb 2017. április 12-én (3–1) tudta legyőzni bajnoki mérkőzésen a Ferencvárost, azóta tízmérkőzéses nyeretlenségi sorozatban van (4 döntetlen, 6 vereség).

♦ A Paks hazai mérlege 4 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, a forduló előtt a paksiaknál (16 találat) csak a Fehérvár szerzett több gólt pályaválasztóként (19). A Ferencváros az egyetlen csapat, mely még őrzi idegenbeli veretlenségét (is), mérlege vendégként 4 győzelem, 2 döntetlen.

♦ A Fradi 2020. június 23. (Fehérvár–FTC 1–0) óta nem szenvedett bajnoki vereséget, veretlenségi sorozata immár 13 mérkőzést számlál (11 győzelem, 2 döntetlen). A listavezető megnyerte legutóbbi öt bajnokiját.

♦ Bognár György érkezése után a Paks remek hatmérkőzéses veretlenségi sorozatot (5 győzelem, 1 döntetlen) mutatott be, ám legutóbbi négy bajnokijából csak egyet tudott megnyerni.

♦ A Paks hazai pályán veretlen a legutóbbi öt mérkőzésén és az ötből négyet megnyert, úgy, hogy ezeken összesen 14 gólt szerzett.

♦ A paksiak házi gólkirálya, Hahn János 9 gólt szerzett csapata 27 találatából, tehát együttese góljainak harmadát vállalta magára. Kovács Dávid (Budafok) szintén csapata góljainak harmadát szerezte (5/15), előttük Simon Krisztián volt csak a rangsorban (5/14) a forduló előtt.

BUDAFOKI MTE–MEZŐKÖVESD

♦ A két csapat eddigi egyetlen élvonalbeli bajnokiját 1–0-ra a Mezőkövesd nyerte meg.

♦ Kisebb gödörben van az újonc Budafok, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni (2 döntetlen, 3 vereség).

♦ A Budafok ebben az idényben minden hazai bajnokiján szerzett és kapott is gólt, mérlege otthon 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség. A Mezőkövesd idegenbeli mutatója nagyon gyenge, 1 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség, a matyóföldieknél csak a DVTK teljesít rosszabbul vendégként.

♦ A Mezőkövesd ötmérkőzéses idegenbeli nyeretlenségi sorozatban van (és csak 1 gólt ért el ezen az 5 találkozón), legutóbbi 11 idegenbeli bajnokijából csak egyet tudott megnyerni.

♦ Március 7. (Kaposvár–Mezőkövesd 0–4) óta nem fordult elő, hogy a kövesdiek kapott gól nélkül zártak volna egy NB I-es idegenbeli mérkőzést.

NB I, 2020–2021, 15. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
DECEMBER 15., KEDD
18.00: Kisvárda–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Kisvárda,Várkerti Stadion
20.15: Mol Fehérvár FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó
DECEMBER 16., SZERDA
18.00: Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
18.00: Zalaegerszegi TE FC–MTK Budapest (Tv: Duna World)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
20.15: Budafoki MTE–Mezőkövesd (Tv: Duna World)Budapest, Budafoki MTE Sporttelep
20.15: Paksi FC–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Paks, Paksi FC Stadion
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 12 10 2 26– 5 +21 32
2. Mol Fehérvár 13 7 4 2 31–16 +15 25
3. Puskás Akadémia 14 7 1 6 19–22 –3 22
4. MTK Budapest 14 6 4 4 21–18 +3 22
5. Kisvárda 13 6 4 3 16–14 +2 22
6. Paksi FC 14 6 3 5 27–24 +3 21
7. Budafoki MTE 12 4 3 5 15–21 –6 15
8. Zalaegerszegi TE 13 4 2 7 21–24 –3 14
9. Mezőkövesd 14 4 2 8 14–22 –8 14
10. Újpest FC 13 3 3 7 14–28 –14 12
11. Budapest Honvéd 13 2 5 6 16–19 –3 11
12. Diósgyőri VTK 13 3 1 9 16–23 –7 10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik