Berki: Ha mi nem vagyunk, a Fradi nem indul tavasszal

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 11:59
null
Berki tűzoltásra készül régi-új munkahelyén (Fotó: Németh Ferenc)
Amit a múlt hét végén megpendítettünk, mostanra ténnyé érett: Berki Krisztián visszatért a Ferencvároshoz. A korábbi vezérigazgató immár hivatalosan tulajdonosi megbízottként tevékenykedik az Üllői úton, ám a mostani pozíciója legalább annyira fontos, mint a korábbi. Berki Krisztián ingoványos talajra lépett – vagy fennmarad a Fradival együtt, vagy...

– Már elkezdte a munkát az Üllői úti székházban?
– Ma megyek be először – mondta Berki Krisztián a Nemzeti Sportnak. – Ugyanaz lesz az irodám, ugyanaz az asztalom, mint korábban, a távozásom előtt.

– Nem kapott még üzenetet senkitől, nem írták Önnek, hogy be ne tegye a lábát az Albert Flórián Stadionba, mert fülön pöckölik?
– Még nem jött efféle üzenet, de bevallom, nem érdekel, ha fenyegetnek, ha ugyanúgy kórusban kiabálják a nevemet a lelátón, mint korábban. Csak az a fontos, hogy minél előbb munkába álljak, mert a helyzet több mint kritikus. Nem szeretném a saját szerepemet felnagyítani, különösebben nem vágyok népszerűségre, de azt mindenkinek látnia kell, ha én és az általam képviselt cég nem jelentkezik, nem vállal szerepet a Fradi életében, akkor a csapat most nem indul a tavaszi rajton. Ez van, ide jutott a Fradi.

– Elképesztő, hogy egyetlen komoly magyar cég sem próbált meg szerepet vállalni a Ferencváros életében. Igazi magyaros jelenség, hogy egy népszerű, sikeres klubot sem lehet piacképessé varázsolni.
– Ennek is eljön az ideje. Ezért dolgozunk majd mi most, hogy minél előbb komolyabb befektetőt találjunk, olyan tulajdonosi hátteret, amely méltó a Fradihoz, s amelynek segítségével a futballcsapat felzárkózhat a legjobbak közé.

– Tud ilyen befektetőről?
– Biztos vagyok benne, hogy lesz ilyen.

– És addig miből telik fizetésre, bíróköltségre, villanyszámlára...?
– Ezt kell megoldanunk. Mert az általam képviselt cég természetesen nem rendelkezik milliárdos vagyonnal, nem képes arra, hogy előteremtse a költségvetéshez szükséges pénzt. Abban bízunk, hogy visszakapjuk a régóta várt áfát, illetve, hogy végre átutalják az ilyen-olyan kintlévőségeinket.

– És ha nem?
– Akkor lehet, hogy nem tudunk fizetést adni márciusban, áprilisban. Ez benne van a pakliban. Nem árulunk zsákbamacskát, mindenkivel beszélgetek majd, mindenkinek meg kell értenie, hogy ez csak egy átmeneti állapot, amelyben türelemre és összefogásra van szükség.

– Csökkentik a futballisták fizetését?
– Még át kell néznem a szerződéseket, aztán tudok konkrétumokkal szolgálni. Előfordulhat, hogy a pénzeket át kell csoportosítani, ha mondjuk valaki öt forintot keres, annak alighanem azt mondom majd, elégedjen meg a felével, és a visszamaradt összeget majd megkapja akkor, ha rendeződtek a dolgok.

– Nem fél?
– Amikor öt évvel ezelőtt a Fradihoz kerültem, kétmilliárd-háromszázmillió forintos tartozása volt a klubnak. Akkor sem féltem.

– Pedig most ott van a lehetőségek között, hogy Berki Krisztián irányítása alatt kerül csődhelyzetbe a Fradi futballcsapata, és lép vissza a bajnokságtól.
– Igen, benne van, de azért dolgozunk, hogy elkerüljük.

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT – AMELYBEN BERKI A FRADI TARTOZÁSÁNAK ÖSSZEGÉRŐL,VALAMINT A „BERKI TAKARODJ" RIGMUSRÓL IS KIFEJTI VÉLEMÉNYÉT – A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik