Bemutató: ismerős cselek – könyv jelent meg Keglovich Lászlóról

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 18:47
null
Keglovich László a róla írt könyvvel a kezében (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
Az ETO-stadion majdnem egy teljes szektorát megtöltötték a családtagok, barátok, egykori játékostársak, sportvezetők, meghívott vendégek és a média képviselői: sajtótájékoztató keretében mutatták be az „Ezt a cselt már ismerem” című könyvet és főszereplőjét, a 81 éves Keglovich Lászlót. Két győri újságíró, Cséfalvay Attila és Somodi Géza színes beszámolói, riportjai és sok fotó teszik méltóvá a kiadványt ahhoz a labdarúgóhoz, akit két város is a magáénak tekint.

Keglovich László soproniként előbb a Sotex, majd az SVSE csapatában játszott, utóbbiból igazolta át 63 éve az akkori Győri Vasas ETO, és kötődése játékosként, majd vezetőként is kitartott a mai napig. Bajnok- és háromszoros MNK-győztes csapatban, a BEK-ben a legjobb négy közé jutott együttesben szerepelt. Csatárból lett védőjátékos, aranyérmet vehetett át a mexikói olimpián.

Köszöntésekben, sportemberi erényeinek felsorolásában nem volt hiány: Soós Imre, az ETO ügyvezetője után Dézsi Csaba András győri polgármester, Csiszár Szabolcs soproni alpolgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, majd lapunk főszerkesztője, Szöllősi György, a sportújságíró-szövetség elnöke is szólt a Nagy Béla Program által támogatott könyv ma már legenda futballhőséről, Győr díszpolgáráról. Aki hű maradt önmagához, frissen, fiatalosan idézte fel életének néhány, a könyvből kimaradt sztoriját…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik