Belgium: dagad a Duchatelet-botrány - kirúgtak egy igazgatót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.14. 09:07
null
Roderick (balról) és Roland Duchatelet (Fotó: NSO-montázs)
A Nemzeti Sport Online már tegnap beszámolt róla, hogy Belgiumban egy terjedelmes, leleplezőnek szánt újságcikk jelent meg az Újpesten is befektető Duchatelet család szerepéről a futballbizniszben. A cikk állítása szerint Roland Duchatelet (az újpesti tulajdonos, Roderick édesapja) csak a profitszerzést tartja szem előtt, amelyért a sportsikereket is kész feláldozni. A család érdekeltségi körébe tartozó egyik klubnál, a másodosztályú Sint-Truidennél már megszületett a válasz a cikkre: menesztették Jan-Pieter Martens technikai igazgatót.


A Sint-Truiden hivatalos honlapja nem kertel, nyíltan közli, hogy Jan-Pieter Martens technikai igazgatónak azért kell távoznia, mert a Sport/Foot magazinnak téves információkat adott, és ezáltal sérült a klubról kialakított kép. Martens pedig – az indoklás szerint – ezzel eljátszotta a vezetőség bizalmát.

DUCHATELET 16 ÚJPESTI INGATLANT VETT
Roderick Duchatelet előszeretettel közöl híreket Twitter-oldalán. Tegnap este arról számolt be, hogy éppen most vásárolt meg 16 ingatlant Újpesten a játékosoknak. Annyit hozzátett, hogy alaposan fel kell majd újítani a lakásokat, majd később még megjegyezte: „Most már csak néhány megfelelő játékosra van szükségem, akié les :-)".

A közleményt Bart Lammens elnök jegyzi, aki a nieuwsblad.be-nek nyilatkozott is az ügyben.

„Honnan tudjuk, hogy Martenstől származtak az információk? Már egy hete is a klub belügyeiről nyilatkozott, most pedig még részletesebben kitért erre az újság megkeresésére. Ugyanakkor szeretném tisztázni, Martens menesztése egyedül az én döntésem volt” – fogalmazott Lammens. Ezt azért hangsúlyozta a sportvezető, mert a nieuwsblad.be feltételezte, hogy Martens menesztéséről a Sint-Truiden mögött álló Roland Duchatelet döntött.

A nieuwsblad.be az ominózus cikkből idézte, hogy Roland Duchatelet a Standardhoz és a Sint-Truidenhez tartozó ingatlanokon hatalmas beruházásokat hajtott végre, illetve tervez végrehajtani – a másodosztályú klub mellett például vidámpark épülhet. Továbbá azt is megemlítik a Sport/Foot írása alapján, hogy a Duchatelet család fő célja az Újpest, Sint-Truiden, Standard klubhármassal, hogy a játékoseladásokból minél nagyobb haszonra tegyen szert. Mint ismeretes, Roland Duchatelet a Standard Liege, élettársa, Marieke Höfte a a Sint-Truiden, fia, Roderick Duchatelet pedig az Újpest tulajdonosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik