NB I: Azt kaptuk az Újpest ellen, amit érdemeltünk – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.09. 07:28
null
Marko Nikolics nem lehetett elégedett a Vidi újpesti produkciójával, de hisz abban, hogy az Európa-ligában tovább tudnak jutni (Fotó: Török Attila)
Az Újpest a Kaposvár elleni kupakudarcból felállva 2–0-s győzelmet aratott a Mol Vidi FC ellen a labdarúgó NB I 17. fordulójában. A mérkőzés után a két vezetőedző, Marko Nikolics és Nebojsa Vignjevics értékelt. Előbbi kitért a csütörtöki, Chelsea elleni Európa-liga-meccsre, míg utóbbi három játékosáról külön is elmondta a véleményét. 

Marko Nikolics, a Mol Vidi vezetőedzője így értékelt.

„Megérdemelt győzelmet aratott az Újpest. Gyakorlatilag az első perctől kezdve hiányoztunk a pályáról, végig nyilvánvaló volt, hogy ezt a mérkőzést nem mi nyerjük meg, elég csak megnézni a kapott gólokat. A játékosok az energiaszintjük végére érnek lassan, pedig mivel mindenki egészséges, hét közben a kupában még pihentetni is tudtam néhányukat. Azt kaptuk ezen a meccsen, amit megérdemeltünk, és az Újpest is, amely megnyerte a találkozót. Fejben nem voltunk ott a pályán, olyan hibákat vétettünk a gólok előtt, amilyeneket U10-es mérkőzéseken lehet látni.”

Ezután kitért arra, hogy csütörtökön kisebb csodára készülnek a Chelsea ellen az Európa-ligában. Elmondta, bízik a csapatában, s ha a Vidi megérné a tavaszt a nemzetközi kupában, az a klubnak és a magyar labdarúgásnak is nagyon nagy siker lenne. Emellett természetesen jövő hétvégén a Ferencváros ellen győzelemmel zárnák az őszi szezont a bajnokságban.

„Kicsit fura társaság a miénk, képesek vagyunk fantasztikus dolgokat nyújtani a pályán, de olyan negatív teljesítményre is, mint ma. Nyilván szeretném, ha a Chelsea ellen a pozitív arcunkat mutatnánk. Az angol együttes benne van a világ top tizenöt klubjában egy top edzővel. Lehet arról beszélni, hogy milyen kerettel jönnek, de ha nem Willian játszik, hanem Pedro, vagy Giroud helyett Morata, azt túlzás lenne tartalékcsapatnak nevezni. Három forgatókönyv létezik számunkra: egy pontot szerzünk, ami jó eredmény lenne, eközben Görögországban jól alakulnak a dolgok, és így továbbjutunk. Nyerünk, Görögországban jól alakulnak a dolgok, és továbbjutunk. A harmadik pedig, ha nem nyerünk és nem alakul kedvezően a csoport. De hiszek a csapatban, telt ház előtt miért ne sikerülhetne?”

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője így látta a mérkőzést.

„Gratulálok a játékosaimnak a mai teljesítményhez, nagyon tetszett az a reakció, amit mutattak a pályán. A Kaposvár elleni kupakiesés után azonnal beszéltem velük, s elmondtam, hogy ezen változtatni már nem tudnak, a padlóról azonban gyorsan fel kell állniuk, harcolniuk kell, menni előre. Két nap volt csak a Vidi elleni mérkőzésünkig, amely tökéletes volt arra, hogy megmutassa magát a csapat. Nagyszerű győzelmet arattunk, mindenki fantasztikusan játszott, kihozták magukból a maximumot. Az előző meccsekhez képest most jókor estek a gólok, és megvolt a lehetőség a harmadik megszerzésére is, de ma a győzelem és a mutatott játék volt a lényeg.”

A lilák vezetőedzője Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírójának kérdésére három játékosára külön is kitért. Először a bemelegítés alatt megsérülő Burekovic helyett a kezdőbe bekerülő Balázs Benjáminról mondta el a véleményét.

„A tökéletes katona. Játszhat a jobb oldalon, bal oldalon, csatárként és hátvédként is. Sosem panaszkodik, sosem keres kifogásokat, akkor sem, ha nem a saját pozíciójában szerepel. De akkor is megy és keményen dolgozik – nem sok ilyen játékos, sőt ember van, akiről ezt el lehet mondani, ezért nagyon tisztelem. Ma is tökéletesen megoldotta a feladatát azon a poszton, ahol számítottam rá. Ő az a típusú labdarúgó, aki nem beszél sokat, csak teszi a dolgát.”

A Vidi ellen gólt szerző Novothny Somáról hosszasan beszélt.

„Az előző szezonban a bajnokságban lőtt tizenhét gólt, és a kupában is rendkívül eredményes volt, amiben nagyon sok munka feküdt. Először akkor változott meg benne valami, amikor ment a gólkirályi címért:két-három fordulóval a bajnokság vége előtt látta, mennyi gólt kell lőnie, hogy beérje Davide Lanzafamét. Addig tette a dolgát, amit kértem tőle, hogy a maximumot nyújtsa a pályán, s ezáltal jöttek is a gólok. Onnantól azonban inkább a góllövésre fókuszált, de pont emiatt akadt meg az egész, ráadásul a média és a szurkolók is pellengérre állították, hogy neki kell szerezni a találatokat, tőle várták ezt el. Ám ő nem az a fajta játékos, akit a szép megoldásaiért szeretünk, hanem a sok futás, a harc által tud eredményes lenni. Nem egy buta fiú, érezte magán a nyomást, amit ráraktak a szurkolók, a média, emiatt került rossz vágányra a gondolkodása. Rendkívül nehéz helyzetbe került, hiszen rengeteg negatív kritikát kap a szurkolóktól, de dolgoznia kell, azt tennie, amit kérünk tőle. A mai gólja valószínűleg nem változtatja meg a drukkerek véleményét, pedig tiszteletre méltó az a kemény munka, amit az edzéseken elvégez, s remélem, hogy a csapat is jobban segíti majd.

Végezetül az egymás után a második bajnokin is a kezdő tizenegyben helyet kapó csapatkapitány, Litauszki Róbert helyzetéről is beszélt, vele kapcsolatban elmondta, hogy a gárdán belül verseny zajlik az egyes pozíciókért. Elsősorban azt nézi, hogy mely játékosok akarnak a kezdőben szerepelni, illetve mit várhat tőlük az adott meccsen, az adott poszton.

LABDARÚGÓ NB I
17. FORDULÓ
Újpest–Mol Vidi 2–0(Novothny 26., Nwobodo 31.)

Budapest,Szusza Ferenc Stadion,1675néző.Vezette:Farkas Á.


NB I, 2018–2019, 17. FORDULÓ
DECEMBER 8., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
DVSC–Honvéd 2–0
Debrecen,
Nagyerdei Stadion
Erdős József
1828
Ferencváros–Mezőkövesd 3–2Budapest,
Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
7054
Puskás Akadémia–Paks 1–1
Felcsút,
Pancho Aréna
Bognár Tamás
527
DVTK–Kisvárda 1–1
Miskolc,
DVTK Stadion
Berke Balázs
2513
MTK–Haladás 4–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
500
Újpest–Mol Vidi 2–0Budapest,
Szusza Ferenc Stadion
Farkas Ádám
1675
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC17123235–13+2239
2. Mol Vidi FC1794428–15+1331
3. Budapest Honvéd1784519–13+628
4. MTK Budapest1783627–24 +327
5. Újpest FC1776419–12 +727
6. Debreceni VSC1776423–19 +427
7. Mezőkövesd Zsóry FC1766525–21 +424
8. Paksi FC1757521–23 –222
9. Puskás Akadémia FC1753919–24 –518
10. Diósgyőri VTK1735916–28–1214
11. Kisvárda17341015–35–2013
12. Szombathelyi Haladás17231213–33–20 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik