Az Újpest a könnyebb úton jutna el Európába

Vágólapra másolva!
2010.03.24. 14:23
null
Simek (balra) tudja, ma este nagy feladat vár az Újpestre (Fotó: Czagány Balázs - archív)
A Budapest Honvéd és a Debrecen tegnap esti összecsapása (1–1) után ma az Újpest és a Zalaegerszeg lép pályára a Magyar Kupa elődöntőjében. Mindkét csapat tiszteli a másikat, de jól tudják, nagyon fontos mérkőzés vár rájuk. Simek Péter, a lilák középpályása például kijelentette: a ma esti lesz az év meccse.

Kár lenne tagadni, egyelőre gyengén szerepel a tavaszi szezonban az Újpest: a lilák négy bajnokijukból csak egyet nyertek meg, míg háromszor vesztesen hagyták el a pályát. E gyengélkedés következtében a Magyar Kupa még inkább felértékelődik a Megyeri úton.

„Nem túl jó a hangulat, de mitől is lenne az? – tette fel aköltői kérdést a Nemzeti Sportnak Simek Péter, az Újpest szélsője. – A pápai vereség után mi mást mondhatnánk, mint azt, hogy a szezon legfontosabb meccse jön. Szinte létkérdés ennek a párharcnak a megnyerése, hiszen ebből a sorozatból sokkal könnyebb eljutni a nemzetközi kupaporondra, mint a bajnokságból."

Újpesten tisztelik a Zalaegerszeget, és ez igaz fordítva is. Leginkább talán éppen Vlaszák Géza, aki négy éven át védett a Megyeri úton.

„Hosszú időn át voltam az Újpest játékosa, ráadásul nem epizodistaként – nyilatkozta a kapus. – Nem tagadom, erős kötődésem van a klubhoz, a mai napig figyelem, hogy mi történik Újpesten. Az természetes, hogy számomra különös jelentősége van a találkozónak, ám a sorozat ezen szakaszában mindenkinek nagyon fontos a kupa, mivel már csak két csapatot kell felülmúlni a nagy sikerhez. Mindannyian tudjuk, hogy eddig csak elődöntőig jutott a ZTE, de most szeretne továbblépni. Mindkét félnek ugyannyi esélye van a továbbjutásra, két hasonló erejű és stílusú együttes találkozik."

A Zalaegerszeg tavaszi formája biztatóbb, mint riválisáé: egy győzelem mellett két döntetlent játszott a csapat, vagyis az idén még veretlen.

A 18 órakor kezdődő találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik