Claudiu Bumbát is kiszemelte a Rapid Bucuresti? (Fotó: Török Attila)

Adrian Mutu, a Rapid edzője a Sepsi OSK felett aratott pénteki győzelem (3–0) után azt nyilatkozta, hogy a bukaresti klub már megegyezett egy játékossal, ám a nevét nem árulta el.

A román lapok szerint a téli szünetben egyetlen futballistát sem igazoló bukaresti klub első új szerzeménye a MOL Fehérvártól érkezhet, ám míg korábban a Fanatik és a Digisport szerint Funsho Bamgboye lehet a Rapid kiszemeltje, a Gazeta Sporturilor úgy tudja: Claudiu Bumba érkezhet az idén centenáriumát ünneplő vasutas-csapathoz.

A jelenleg a Superliga negyedik helyén álló Rapid bajnoki címmel ünnepelné századik születésnapját, ám ebben elsősorban a keret mélysége az akadály – ezért is volt meglepő, hogy idén eddig még nem igazolt a Rapid.

Bumba megszerzése mellett a sportlap szerint sokoldalúsága szól, bár a bukaresti csapatnál elsősorban balszélsőként számítanának rá. A 29 éves, kétszeres román válogatott játékos négy éve játszik az NB I-ben, három kisvárdai idény után tavaly nyáron került Fehérvárra, ám jelenleg csupán az NB III-as tartalékcsapattal edz. Bumba Romániában Nagybányán, Marosvásárhelyen és a Dinamónál játszott, légiósként pedig megfordult a Roma U19-es csapatának, az izraeli Hapoel Tel Avivnál és a török Adanaspornál is.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a nigériai-magyar  Funsho Bamgboyéért valóban bejelentkezett a Rapid a fehérváriaknál és még folynak az egyeztetések az ügyében, de ez nem zárja ki azt, hogy Bumba is Bukarestbe szerződjön, amennyiben érte is megfelelő ajánlatot tesz a román klub. Egyelőre azonban az NB III-as csapat edzéseit látogatja a középpályás.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia), Deybi Flores (hondurasi, Panetolikosz – Görögország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Malcom Edjouma (francia-marokkói, FCSB – Románia), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Kovács Bence (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia, onnan kölcsönbe: ETO FC Győr)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Budu Zivzivadze (grúz, Hapoel Beer-Seva – Izrael), Funsho Bamgboye (nigériai-magyar, Rapid Bucuresti – Románia), Claudiu Bumba (Rapid Bucuresti – Románia)