A Videoton kétgólos vezetés után ikszelt a Partizannal

Vágólapra másolva!
2012.07.06. 20:45
null
Az első félidő a fehérváriaké volt, a szerbek a szünet után egyenlítettek (Fotók: vidi.hu)
A Videoton labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen a szlovéniai Slovenska Bistricában 2–0-s első félidei vezetés után 2–2-t játszott a szerb Partizan Beograddal. A fehérváriak góljait Nikolics Nemanja szerezte. Szombathelyen DVTK-siker született a Király-kupán. Második mérkőzését is megnyerte az Újpest a felkészülési időszakban, a lilák ezúttal az osztrák First Vienna ellen győztek.

Videoton–Partizan

Kiegyenlített, tapogatózó játékot láthattunk a kezdés után, majd Kovács István bátor betöréseivel a fehérváriak találták meg előbb a játékukat. A fiatal irányítót többször csak szabálytalanul tudták szerelni a szerbek, de a szabadrúgásokból nem tudott komoly veszélyt kialakítani a Videoton. Addigra viszont már mezőnyfölényben futballozhatott a fehérvári alakulat, átvette a játék irányítását, és akaratát rákényszeríttette ellenfelére. Komoly helyzetig azonban már nem jutottak a szigorú, fegyelmezett, egyszerű eszközökkel operáló szerb védelemmel szemben.

A duplázó Nikolicsnak (jobbra) gratulálnak a társak (Fotó: vidi.hu)
A duplázó Nikolicsnak (jobbra) gratulálnak a társak (Fotó: vidi.hu)

A 21. percben aztán Nikola Mitrovics a félpályáról ívelt a balösszekötő helyén kiugró és keresztbemozgó Nikolics Nemanja elé, aki egy pattanás után tíz méterről megszerezte a vezetést övéinek (1–0). A folytatásban is a fehérváriak akarata érvényesült, akik a félpálya közelében megszűrték, de legkésőbb saját térfelük felénél megállították az ellenfél támadásait. A belgrádiak egyszer veszélyeztettek, a 42. percben szöglet utáni fejesből, de Mladen Bozsovics a gólvonalon maradva rátenyerelt a labdára. A 46. percben Mitrovics és Nikolics párosa újabb gólt hozott össze: előbbi egy gyorsan elvégzett szabadrúgást löbbölt be megint a védők közé-mögé, Nikolics ismét faképnél hagyta a védőket, jobbal a levegőben emelt egyet a labdán, majd ballal kapásból bombázott a kapuba a félidő utolsó momentumaként (2–0).

A szünet után gyorsan szépítetek a szerbek. A 49. percben szép belgrádi akció végén Bozsovics elsőre még mentett, a kipattanót azonban Dejan Babics már értékesítette (2–1). A gól és a sorozatos cserék kiegyenlítették a mérkőzés összképét, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Egy idő után viszont a belgrádiak kezdtek gólveszélyesebben is futballozni, érett az egyenlítésük. Erre a 80. percig kellett várni, amikor a pár perccel korábban bődületes kapufát szerző Szasa Markovics a jobbösszekötő helyéről, 25 méterről kilőtte a jobb felsőt (2–2).. A csereként egy perce a gólvonalra álló, labdával még nem találkozó Tomas Tujvel mozdulni sem tudott, csak térde rogyott. A hajrában a belgrádiak nyomtak, de az eredmény már nem változott.


VIDEOTON FC–FK PARTIZAN BEOGRAD 2–2
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VIDEOTON FC–FK PARTIZAN BEOGRAD 2–2 (2–0)
Slovenska Bistrica
VIDEOTON: Bozsovics (Tujvel, 79.) – Szolnoki, Caneira (Vaskó, 58.), Vinícius (Szekeres A., 79.), Stopira (Sánchez, 58.) – Sándor (Torghelle, 68.), Nikola Mitrovics (Brachi, 63.) – Oliveira (Lencse, 79.), Kovács I. (Uros Nikolics, a szünetben), Walter Lee (Gyurcsó, a szünetben) – Nikolics Nemanja (Perics, a szünetben). Vezetőedző: Paulo Sousa
PARTIZAN: Radisa Ilics – Pauljevics, Aszkovszki, Szavics, Ivanov – Lovre (Szasa Markovics), Jojics, (Akszentijevics), Babics (Brasanac), Knezevics (Szasa Ilics) – Filip Markovics (Szcsepovics), Lazar Markovics. Vezetőedző: Vladimir Vermezovic
G: Nikolics 21., 45+1, ill. Babics 49., Szasa Markovics 80.

First Vienna–Újpest

Újabb gólgazdag felkészülési mérkőzésen nyert az Újpest, amelyben megszerezte első találatát a friss igazolás, a francia Grégory Christ is. A légiós találatával egyenlített a magyar csapat a 35. percben, majd még a félidő vége előtt a vezetést is megszerezte. A szünet utáni gyors gólváltást követően még mindkét együttesnek megvolt az esélye az újabb találat megszerzésére, de végül 3–2-re győzött az Újpest.

„Nem jászottunk jól, egyáltalán nem vagyok elégedett a játékunkkal. Sokat dolgozunk az edzéseken, de nem láttam vissza a gyakoroltakat. Főleg az első huszonöt percben volt jobb az ellenfél, egyszerűen túl nagy teret engedtünk nekik. A csapatrészeink között is túl nagy távolság volt. A félidő végére feljavultunk valamennyire. A második játékrész elején pontrúgásból eredményesek voltak a hazaiak, ebből gondjaink voltak már az Eger ellen is – ezen is dolgoznunk kell majd, de összeségében is sok munka áll még előttünk. A győzelemnek persze örülök, de annak még inkább, hogy mindenki sérülés nélkül lehozta a meccset. Szombaton regeneráló futás van előírva a játékosoknak, utána leülök velük és megbeszéljük, hogy kire számítok a belgiumi edzőtáborban” – nyilatkozta Jos Daerden, az ujpestfc.hu-nak a találkozó után.

FIRST VIENNA FC–ÚJPEST FC 2–3

A GÓLOK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FIRST VIENNA FC–ÚJPEST FC 23 (12)
Bécs, Hohe Warte Stadion, 200 néző
FIRST VIENNA FC: Mandl – Speiser, Dospel, Bauer, Lebedev – Becsirovics, Fallmann, Toson – Hinterseer, Pink, Perk. Játszott még: Prskalo, Dogan, Michel, Vorraber
ÚJPEST FC: Balajcza (Banai D., 46.) – Nagy P. (Egerszegi, 67.), Vermes (Szokol, 67.), Mihajlovics, Pollák (Barczi, 46.) – Christ, Balogh B., Proesmans (Litauszki, 60.) , Kovács D. – Remili (Magos, 67.), Szabó B. (Tshibuabua, 60.). Edző: Jos Daerden
G: Hinterseer (30.), Prskalo (46.) ill. Christ (35.), Bauer (41., öngól), Balogh B. (48.)

Király-kupa

A DVTK győzelmével ért véget a szombathelyi Király-kupa, miután Sisa Tibor együttese a torna döntőjében José Luque büntetőjével 1–0-ra legyőzte a Kaposvárt. Az első 30 percben kevés említésre méltó történt, a fordulás után lendületbe jött a sort cserélő DVTK, de végül csak egy tizenegyesből tudták megszerezni a győztes találatot. Az 50. percben Luque értékesítette a Seydi felvágásáért megítélt büntetőt – ez a találat pedig döntőnek bizonyult.

A harmadik helyre a házigazda Haladás ért oda, miután a bronzmeccsen gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel jobbnak bizonyult az orosz Mordaviánál. A szombathelyiek kapusa, Rózsa Dániel háromszor is hárítani tudott, így 2–1-el a Haladásé a harmadik hely.

Az elődöntőben a DVTK orosz ellenfele levonult a pályáról. Az 55. percben, öt perccel a vége előtt 1–0-s diósgyőri vezetésnél egy szabálytalanságot reklamáltak a Mordovia Szaranszk futballistái, ezután a játékosok lesétáltak a pályáról, majd a bíró idő előtt lefújta a találkozót.

A IX. KIRÁLY KUPA VÉGEREDMÉNYE
1. Diósgyőri VTK
2. Kaposvári Rákóczi
3. Haladás Sopron Bank
4. Mordavia (orosz)
A torna legjobb kapusa: Rózsa Dániel (Haladás)
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Takács Péter (Diósgyőri VTK)
A torna gólkirálya: Farkas Péter (Kaposvári Rákóczi)
A torna legjobb edzője: Sisa Tibor (Diósgyőri VTK)
DÖNTŐ
DIÓSGYŐRI VTK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1–0 (0–0)
DVTK: Tajti – Vági, Deák (Rakovics, a szünetben), Czégel (Nagy T., a szünetben), Frizoni (Gohér, 52.) – Sekour (Takács, a szünetben), Csirszki (Abdouraman, a szünetben) – Chovanec (Gallardo, a szünetben), Arze (Luque, a szünetben), Bogáti (Fernando, 26.) – Bacsa (Seydi, a szünetben). Vezetőedző: Sisa Tibor
Rákóczi FC: Horváth L. (Rusák, 52.) – Fenyvesi (Dara, 33.), Major, Zámbó, Jánvári – Pedro – Sándor, Katona, Kovács O., Brlecic (Sedlak, 44.) – Zmulic (Mustapha, 44.). Vezetőedző: Prukner László
G: Luque (50., 11-esből)
3. HELYÉRT
HALADÁS–MORDAVIA 0–0, 11-esekkel: 2–1
HALADÁS: Rózsa – Szakály (Szvoboda, szünetben), Korolovszky, Jagodics, Farkas M. – Horváth A. (Nagy G, szünetben), Iszlai (Gyurján, szünetben) – Ugrai, Andorka, Kalász – Kenesei. Edző: Artner Tamás
ELŐDÖNTŐ
HALADÁS–KAPOSVÁR 0–1
HALADÁS: Gőcze – Schimmer, Korolovszky (Horváth A., a szünetben), Tóth P., Halmosi – Rajos, Iszlai – Nagy D., Nagy G., Radó – Kenesei K. (Andorka, a szünetben). Edző: Artner Tamás.
KAPOSVÁR: Horváth L. – Vadas (Dara, a szünetben), Major, Zámbó (Farkas P., 35.), Jánvári – Pedro Sass (Fenyvesi, 42.), Sándor (Kovács O., 40.), Brlecic (Sedlák, a szünetben), Bőle – Zmulic (Házi, 44.), Diallo (Katona, a szünetben). Edző: Prukner László.
G: Farkas P. (57.)
DVTK–MORDOVIA SZARANSZK (orosz) 1–0 – félbeszakadt
DVTK: Ribánszki – Vadász, Rakovics, Nagy T., Gohér – Abdouraman (Sekour, 40.), Takács P. – Gallardo (Chovanec, 40.), Fernando (Arze, 40.), Luque – Seydi. Vezetőedző: Sisa Tibor.
G: Seydi (20.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik