Tetszik, nem tetszik, a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül a labdarúgó-élvonalban napjainkban a Ferencváros–Mol Fehérvár FC mérkőzés(ek) jelenti(k) a rangadót. Az FTC három forduló óta veretlen, még gólt sem kapott. A Fradi pályaválasztóként a Groupama Arénában játszott öt egymás elleni mérkőzésen négy győzelem mellett egyszer végzett döntetlenre (2–2), még a 2018–2019-es idényben. A Vidi ötpontos hátrányban várja a mérkőzést, s egy meccsel többet játszott, mint ellenfele.

Erősen a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, a Vidi elleni meccs mégis rangadó. Az ellenfél még Paulo Sousa és Marko Nikolics irányításával az Európa-liga csoportkörébe jutott 2012-ben, illetve 2018-ban, míg a Ferencváros Szerhij Rebrov vezetésével ugyancsak El-csoportkörös volt 2019-ben, rá egy évre a Bajnokok Ligája csoportkörében is részt vett. A sorozatban harmadik nemzetközi szereplést (El-csoportkör, 2021) már Peter Stögerrel vívta ki.

Mindeközben Székesfehérváron is zajlott az élet, Marko Nikolics távozásával mintha a siker is elköltözött volna, a csapattal 2015-ben bajnok Joan Carrillo sem tudott csodát művelni, s Márton Gáborral sem zárkózott fel a Fradi mellé. Igen, a Fradi mellé, mert a Vidinél ez a mérce. A sors pikantériája, hogy most egy korábbi fradistával, Szabics Imrével a kispadon próbálkozik, aki – a szememben legalábbis becsülendő módon – az osztrák válogatottól érkezett 2021 áprilisában az klub kispadjára. Úgy fogom fel, hogy a kint megszerzett tapasztalatot szeretné itthon hasznosítani. Ezt még úgy is vállalta, hogy a ZTE-től augusztusban érkező sportigazgató, Sallói István nem tagadta, a Ferencváros két-három éves előnyben van – a vele készült interjúban Szabics is ezt említi. Már a jó szemű Sallói munkája eredményeként érkezett két jó spíler, az ukrán válogatott Jevhen Makarenko és a bosnyák Kenan Kodro.

A zöld-fehérek Stöger vezetésével vágtak neki az idénynek, a nemzetközi szereplést tekintve úgy tűnik – a Celtictől két, a Betistől és a Bayer Leverkusentől egy-egy vereség az El-csoportkörben –, Rebrov minden részletre kiterjedő védekezésből felépülő taktikája kevésbé volt látványos, de több eredményt hozott. A találkozó esélyese mégis a Fradi, a vendégek reménye abban lehet, amit Szabics mondott: egy-egy meccs erejéig el lehet tüntetni bizonyos különbségeket.