A szlovák sereghajtó majdnem megverte a Fradit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 13:59
null
Busai Attila a Soroksár után a DAC-nak is betalált (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros felkészülési mérkőzésen 1–1-re végzett a DAC-cal. A dunaszerdahelyi együttes az ötödik percben megszerezte a vezetést, a zöld-fehérek a hajrában Busai Attila révén egyenlítettek.

Hatodik felkészülési mérkőzését játszotta a Ferencváros, amely a Népligetben fogadta a szlovák élvonal sereghajtóját, a dunaszerdahelyi DAC-ot. A találkozó rögtön zöld-fehér helyzettel indult, Böde Dániel játszott a jobbösszekötő helyén érkező Busai Attilához, a középpályás lövése szögletre pattant az egyik védőről. A sarokrúgásból Böde fejelt kapura, egyenesen a kapus kezébe.

DOLL: SZERETNÉNK MÉG IGAZOLNI
„Az első félidőben nem játszottunk valami jól, a második félidő már sokkal jobban tetszett – nyilatkozta Doll a fradi.hu-nak. – Nagyon sok labdát veszítettünk, ezen a téren sokat kell még fejlődnünk. Egész egyszerűen meg kell tanulnunk hiba nélkül játszani. Szeretnénk még igazolni, szükségünk van támadó szellemű játékosra, de egyelőre még nem találtuk meg az ideális jelöltet. A törökországi edzőtábor nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, nagyon jól összekovácsolódott a csapat. Azért dolgozunk, hogy a bajnokságban előrébb lépjünk az ötödik helyről.”

Az 5. percben a vendégek megszerezték a vezetést: a szögletnél Jova Levente rosszul mozdult ki kapujából, a rövid saroknál berobbanó Peter Majerník berobbant, és a kapust megelőzve a kapuba bólintott (0–1).

A vezető gól megszerzése után átvette az irányítást a felvidéki együttes, majd a 20. percben éledezni kezdett a Ferencváros. Előbb Somália laposan belőtt labdája ment el a kapu előtt keresztbe, majd Bönig távoli lövése kerülte el a jobb alsót. A sok pontatlansággal futballozó zöld-fehérek többnyire távoli lövésekkel operáltak, az első félidőben nem tudták bevenni a vendégek kapuját.

A fordulás után próbálkozott a Ferencváros, az 52. percben Pernecky jött ki rosszul a kapujából, Hídvégi csapott volna le a labdára, ám épphogy, de tisztázni tudtak előle. Az 57. percben Jenner lőtt messziről, Pernecky lábbal szögletre mentett. A sarokrúgásból nem lett veszély.

A 62. percben ismét Jenner próbálkozott, 25 méterről végzett el szabadrúgást, a sorfalon megpattanó lövést Pernecky bravúrral védte. A Fradi továbbra is inkább távoli kísérletekkel próbált veszélyeztetni, Busai és Pavlovic lövése sem volt jó, előbbit védte a kapus, utóbbi fölé trafált.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Ferencváros nem tud egyenlíteni, ám a 85. percben megtört a jég. Ionescu végzett el egy szabadrúgást, a beívelt labdát Busai Attila néhány méterről a vendégek hálójába lőtte. (1–1)

A Ferencváros így Busai góljával döntetlenre mentette a találkozót, ami azt jelenti, hogy a téli felkészülési időszakban még veretlen Thomas Doll csapata: hat meccsen három győzelem és ugyanennyi döntetlen.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Forrás: fradi.hu

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Dunaszerdahely (szlovákiai) 1–1 (0–1)
Budapest, Népliget
, 350 néző. Vezette: Vad II I.
FTC:
Jova – Jovanovic (Józsi, 46.), Csukics, Pavlovic, Bönig – Besic, Gyömbér – Jenner, Busai, Somália (Hidvégi, 46.) – Böde (Ionescu, 46.)
Gólszerző: Busai (85.), ill. Majerník (5.)

A bejegyezések forrása: a fradi.hu rádiós közvetítése

PERCRŐL PERCRE

90. perc: VÉGET ÉRT A TALÁLKOZÓ! 1–1 A VÉGEREDMÉNY!

85. perc: EGYENLÍT A FERENCVÁROS! Ionescu végez el szabadrúgást a bal oldalról, középre ívelését Busai néhány méterről a dunaszerdahelyi hálóba lövi. 1–1

80. perc: Közel jár az egyenlítéshez a Ferencváros, ezúttal Besic ad be a jobb oldalról, Jovanovic nyolc méterről fejel kapura, Pernecky hatalmas bravúrral véd.

78. perc: Csukics kényszerítőzik Busaival, utóbbi lövését védi Pernecky, majd a kipattanót begyűjteni igyekvő Ionescu elől is ment a kapus.

75. perc: Egy szögletet követően a Werder Brementől érkező Pavlovic lő, kísérlete a keresztléc fölé száll.

70. perc: Busai lő a jobb oldalról, Pernecky azonban lábbal védeni tud.

Heves esőzés nehezíti a csapatok dolgát a Népligetben.

68. perc: Ionescu visszapasszát Józsi kapásból lövi el, ám a labda mellé pattog.

65. perc: Továbbra is többet támad a Fradi a második félidőben, mely most cserél is: Nagy Dominik áll be Jenner helyére.

62. perc: 25 méterre a dunaszerdahelyi kaputól jut szabadrúgáshoz a Fradi, középről, Jenner lövése megpattan a sorfalon, Pernecky azonban bravúrral véd.

57. perc: Ionescu forgatja ki a labdát a jobb oldalra Jennernek, lövését Pernecky fogja.

56. perc: Busai harcol ki szabadrúgást a tizenhatos jobb csücskénél, Ionescu beívelésénél Jenner eltűnik a földön, kirúgás.

52. perc: Pernecky jön ki rosszul a kapujából, Hídvégi azonban nem tud lőni, mert kivágják előle a labdát.

Körülbelül 400-500 néző tekinti meg a helyszínen a találkozót.

50. perc: Próbálkozik a Ferencváros, Hídvégi lapos beadását felszedi a kapus.

Cserél a szünetben a Fradi, Andrei Ionescu jön Böde helyére és Hídvégi Sándor Bönig helyett, Besic lesz a jobbhátvéd. Józsi György is beáll, ő Somáliát váltja.

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

A csapatok már a pályán, mindjárt kezdődik a második félidő.

45. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! A SZÜNETBEN 1–0-RA VEZET A DAC A FRADI ELLEN!

38. perc: Nagyjából 20 méterre a Fradi kapujától szabadrúgáshoz jut a DAC, ám Kristo lövése jócskán fölé száll.

35.perc: Az utóbbi percekben a magyar csapatnál van többet a labda, a vendégek kapujáig azonban alig-alig jut el a Ferencváros. A zöld-fehéreknél sok a pontatlan átadás.

27. perc: Jenner szögletét Pavlovic csúsztatja meg középen, de nem talál kaput.

25. perc: Jenner, majd Böde a labda útja, a támadó Busait indítaná, de a védők megelőzik a középpályást és tisztáznak.

20. perc: Két ferencvárosi lövés egymás után, előbb Somália labdája suhan el a kapu előtt, majd Bönig 25 méterről leadott lövése megy el méterekkel a jobb alsó mellett. Éledezik a Fradi.

18. perc: Somália tör előre a jobb oldalon, majd Bödét játssza meg, a támadó eltolja a kapus mellett, de a labda kigurul az alapvonalon túlra.

15. perc: Somália lő a jobb oldalról, 15 méterről, Penksának nem okoz gondot a hárítás.

13. perc: A jobb oldalon vezetnek támadást a vendégek, Erik Ujlaky lő a tizenhatos csücskéről, mellé.

12. perc: Távoli dunaszerdahelyi lövés, a labda messze elkerüli Jova kapuját.

10. perc: A gól óta a dunaszerdahelyieknél van többet a labda, némi mezőnyfölénybe kerülnek a vendégek.

5. perc: VEZET A DAC! A szögletnél a rövid saroknál Peter Majerník előzi meg a kapujából rosszul kimozduló Jova Leventét, és öt méterről a hálóba bólint. 0–1

A dunaszerdahelyieknél feltűnik a csapatban Andrej Causic, aki tavaly nyárig a PMFC játékosa volt. A horvát futballista próbajátékon szerepel a felvidéki együttesnél.

2. perc: Rögtön egy ferencvárosi helyzet, Böde passzát Busai tűzte kapura a jobbösszekötő helyéről, az egyik védőről azonban szögletre pattan a labda. A sarokrúgásból Böde fejelt a kapus kezébe.

Az előzetesen megadott összeállításhoz képest Csukics a védelem tengelyében futballozik, Besic pedig védekező középpályásként.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ! A DAC indította útjára a labdát.

A népligeti mérkőzést Vad II István vezeti.

A szerdai ellenfél, a DAC az utolsó a 12 csapatos szlovák élvonalban, a dunaszerdahelyi együttes 19 forduló alatt mindössze kétszer győzött és csak 9 gólt szerzett.

Hatodik felkészülési meccsét játssza a télen a Ferencváros. Thomas Doll legénysége a Soroksárt, a Rapid Bucuresti-et és a Viborgot legyőzte, a Dunaújvárossal és a Sigma Olomouccal döntetlent játszott.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi az FTC–DAC felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk.

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: Törökország (Belek), január 25–február 7.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
01. 18.: Ferencváros–Soroksár 5–1 (Busai 2, Gyömbér, Ionescu, Péter A.)
01. 22.: Ferencváros–Dunaújváros PASE 3–3 (Péter A. 2, Mateos)
01. 28., Belek: Ferencváros–Rapid Bucuresti (román II.) 4–0 (Böde 2, Besic, Diallo)
02. 03., Belek: Ferencváros–Viborg (dán) 1–0 (Jovanovic)
02. 06., Belek: Ferencváros–Sigma Olomouc (cseh) 0–0
02. 12.: Ferencváros–DAC (Dunaszerdahely; szlovákiai) 1–1 (Busai)
02. 15., Szekszárd: Pécsi MFC–Ferencváros
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik