A nyáron nem sikerült, most szinte biztos: kameruni szélső a Fradiban!

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 15:30
null
Technikás szélső, kifogástalan erőnléttel (Fotó: AFP)
Didier Lamkel Zé idén nyáron 500 ezer euróért igazolt a Royal Antwerptől a Kortrijk együtteséhez, és három évre írt alá, de nagyon úgy tűnik, a télen Magyarországra igazolt, mégpedig a Ferencvároshoz, amellyel korábban többször is hírbe hozták.



A 26 éves kameruni támadó ebben az idényben tíz bajnokin három kanadai pontig jutott, közel 900 perc alatt, és most a Ferencvárossal tárgyal, ahogyan arról az rtbf.be beszámol, egy a jövő héten megjelenő interjúból idézve.

„A képességeim alapján többre vagyok hivatva a Kortrijknél, és volt egy megállapodásom az ideigazolásomkor a klub vezérigazgatójával, Matthias Leterme-mel. Új kihívásra van szükségem, hogy új szintre lépjek, és újraindíthassam a pályafutásomat, és ezt az ajánlatot nem tudom visszautasítani. A Ferencváros nagyszerű klub, amely minden évben a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában játszik. A magyar vezetők figyelemmel követték a pályafutásomat, és már korábban is le akartak igazolni, akkor, amikor még az Antwerpenben játszottam. Kilencven százalékos biztonsággal kijelenthetem, hogy januárban Magyarországra igazolok.”

Az egyszeres válogatott szélső, középcsatár köszönetet mondott a Kortrijknek, és biztos abbam, hogy januárban szép emlékekkel a háta mögött fog majd kezet a búcsúzáskor az ottaniakkal, és elárulta azt is, hogy hoz egy kis pénzt a klubnak azzal, hogy egy jobb csapathoz igazol...

A nyáron hiába várták őt a zöld-fehérek, de az Omonia Nicosia is hoppont maradt, és nem ez lenne Lamkel Zé első különös átigazolása. 2021 januárjában érdekes módját választotta, hogy távozhasson a Royal Antwerptől. A legnagyobb rivális, az Anderlecht mezében jelent meg edzésen, így mutatta meg mindenkinek, mennyire elege van csapatából. Az akció viszont nem sült el jól, még az edzőközpontba sem engedték be. Az eset után a tavaszt még addigi belga klubjánál töltötte, majd a 2021–2022-es idényt már a DAC-ban kezdte meg, utána megfordult kölcsönben Oroszországban és a francia Metzben is, majd a nyáron végleg távozott.

De ez sem ment simán...

A kameruni futballista augusztus 2-án már Budapestről jelentkezett be az Instagram-oldalán, azonban pár óra alatt minden megváltozott: másnap délelőtt honfitársával, Macky Bagnackkal beszélgetett Instalive-ban, amelyben elmondta, vissza kell térnie Belgiumba a Royal Antwerphez. Az Onze Lions Twitter-oldal beszámolója szerint a tárgyalások azért szakadtak meg az Antwerp és a Ferencváros között, mert az Omonia panaszt tett a FIFA-nál a játékos ellen – a ciprusiak azt nehezményezték, hogy a csatár állítólag már előszerződést kötött velük, ám az utolsó pillanatban mégis elutazott Budapestre, amit nem tehetett volna meg.

Dider Lamkel Zé végül nem az Omoniához, hanem a belga rivális Kortrijkhez szerződött, amelynek színeiben játszott az Antwerp ellen is. Ezen a mérkőzésen a gólpasszát úgy ünnepelte, mintha ő talált volna be.


 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik