A Gurulj be lassítva is! podcast házigazdái szerint a semleges helyszíneknek is köszönhető, hogy a BL-nyolcaddöntők első meccsein hétszer is a vendégcsapat nyert. Külön foglalkoztak a Chelsea madridi győzelmével, véleményük szerint öngyilkos taktikát választott Simeone, de ismét bebizonyosodott, jól működik az angol csapat élén a német-magyar edzőpáros.

Kiderült, hogy a tv-ben is kevesebben nézik a BL-meccseket mint amikor telt házasak voltak, míg a Magyar Kupa ismét megmutatta, hogy a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezés nem sokat számít.

Téma volt az OTP Bank Ligában történt edzőváltások (Honvéd-Horváth Ferenc, Fehérvár-Szabics Imre) is. Főleg Szabics szerepvállalása, aki az Eb-résztvevő osztrák válogatott másodedzői posztját hagyta ott.

Véleményük szerint a jövő szezon is ráment volna, ha Szabics csak nyáron érkezik, és vele egy olyan edző tért vissza, akire már korábban azt mondtuk, de jó lenne, ha a magyar futballban is megmutatná, mit tanult kint, hiszen a magyar futballnak csak jót tehet, ha nemzetközileg is ismert edző tér vissza. Ugyanakkor abban csak bízhatunk, hogy a vb-selejtezőkre a jelenleg sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik is visszatérhet.

A heti podcast teljes adása itt hallgatható meg.