A Loki szerződtette Mohl Dávidot - tíz napra

Vágólapra másolva!
2012.08.21. 10:10
null
Kurucz érkezhet a Lokihoz (Fotó: Action Images)
A dvsc.hu tájékoztatása szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva szerződtette Mohl Dávidot. Emellett a Lokival készül Kurucz Péter kapus is, aki a West Ham United játékosa volt a legutóbbi szezonban.

„Klubunk augusztus 31-ig leigazolta Mohl Dávidot, aki Kecskemétről érkezik hozzánk. Mint azt a klubvezetőktől megtudtuk, az is elképzelhető, hogy a balhátvéd hosszabb távon a DVSC-Teva játékosa marad, de egyelőre a hónap végéig kötött szerződést” – áll a dvsc.hu-n.

Mohl Dávidot 2009 nyarán már átigazolta a Loki, de megsérült, így sokáig nem léphetett pályára. Egy évvel később a DVSC kölcsönadta a KTE-nek, amely tavaly végleg szerződtette, ám a védő most visszatér egykori csapatához.

Ma délelőtt csatlakozott a DVSC-Teva keretéhez Kurucz Péter is. A 23 éves kapus az angol West Ham United együttesének játékosa volt legutóbb. A korábbi U20-as válogatott labdarúgó 2009 februárjában szerződött Londonba az Újpesttől.

A tartalékbajnoki mérkőzéseken állandó kezdő volt, egy alkalommal – a Manchester United ellen – a Premier League-ben is védett, de a 2010–2011-es évad elején megsérült. Ősszel visszatért a kapuba, majd januárban kölcsön adták a League One-ban szereplő Rochdale-nek.

A dvsc.hu tájékoztatása szerint Kurucz Péter néhány napig a Lokival készül, orvosi vizsgálaton is részt vesz, és jó esély van rá, hogy a Loki játékosa legyen.

A bajnokcsapathoz kapcsolódó hír még, hogy a 21 éves orosz támadó középpályás, Nyika Pilijev még mindig a csapattal edz, míg a német kapus, Marcel Höttecke hazautazott.

„A Debrecen nagyon fontos mérkőzésre készül, számukra a tét az Európa-liga csoportköre, ám balhátvéd poszton átmeneti hiánnyal kell jelenleg megküzdeniük. Ők Mohl Dávidra gondoltak a jelen helyzetben megoldásként, ezzel kerestek meg minket is, mi pedig úgy ítéltük meg, van lehetőségünk segíteni. A magyar futball érdekeit szem előtt tartva járultunk hozzá Mohl Dávid Európa-liga-szerepléséhez, akinek így csak a Győr elleni bajnokit kell kihagynia. Neki és a Debrecennek is sok sikert kívánunk a nemzetközi megméretéshez” – nyilatkozta Rózsa Pál a kecskemétiek hivatalos honlapjának, a kecskemetite.hu-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik