A győriek nem esnének a Videoton hibájába

Vágólapra másolva!
2010.08.08. 12:31
null
A győriek a Siófok ellen is ünnepelnének (Fotó: Czagány Balázs – NS-archív))
A labdarúgó NB I második fordulójának vasárnap esti mérkőzésein pályára lép a bajnoki címre legesélyesebbnek vélt három együttes. A DVSC-TEVA Paksra látogat az újabb győzelem megszerzésének reményében, az Európa-ligában remeklő Győri ETO FC az első fordulóban a Videotont megtréfáló újonc BFC Siófokot fogadja, míg a krízisből kilábalni igyekvő fehérváriak a Vasas ellen hazai pályán javíthatnak.

„A Paks vereséggel kezdte a szezont, de egy meccs alapján elég nehéz véleményt mondani a csapatról. A Ferencváros ellen nem játszott Böde és Éger, ők valószínűleg ellenünk már pályára lépnek, így fejjátékuk és a pontrúgásaik is veszélyesek lesznek, de ezekből igyekeztünk felkészülni.  Az látszik, hogy más játékrendszerben futballoznak, mint az elmúlt évben, elég masszívak, de meg kell oldanunk a feladatot, és három ponttal kell hazatérni. Erős csapattal utazunk, több olyan labdarúgó is szerepet kap, aki Bázelben is játszott. A Loki akárhol lép pályára, győzelmi igényekkel kell, hogy futballozzon. Nem újdonság már, hogy ellenünk mindegyik csapat bizonyítani akar, kettőzött erővel küzd, de nyerni szeretnénk, és ezért mindent megteszünk” – nyilatkozta a dvsc.hu-nak Bücs Zsolt, az együttes pályaedzője.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A Debrecen már az első bajnoki mérkőzésén bizonyította, hogy nagyon erős kerettel rendelkezik – nyilatkozta Kis Károly, a paksiak vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának. – Több meghatározó játékosa is pihent, ennek ellenére igen meggyőző játékkal verte meg a Pápát. Az ellenünk felálló csapatot az határozza meg, hogy a BL-mérkőzés miatt ki lesz sérült, illetve ki érzi magát fáradtnak. Az az igazság, a debreceniek már olyan szintre jutottak, hogy minden poszton legalább két kitűnő játékossal rendelkeznek, tehát a csapat akár hetvenöt százalékát kicserélhetik. Nekünk stabil játékot kell produkálnunk, gondolok itt elsődlegesen a védekezésünkre. A támadójátékot illetően legalább annyi helyzetet ki kell alakítanunk, mint amennyit az Üllői úton sikerült, csak ezeket jóval hatékonyabban kell értékesíteni. Komoly, nagy mérkőzésre számítok. Bízom benne, hogy sikeresek lehetünk, még akkor is, ha egyértelmű, hogy a bajnokság egyik esélyesét fogadjuk.”

Ez eddigi négy paksi összecsapásuk mindenesetre nem ígér túl sok jót a hazaiak számára, két döntetlent követően két DVSC-siker következett.

A győriek az Újpest otthonában egy kifejezetten jó találkozón egy pontot szereztek, csak úgy, mint az újonc siófokiak, akik nagy meglepetésre – Mladen Bozsovics hatalmas hibájának is köszönhetően – pontot raboltak a szintén nagy esélyesnek vélt Videotontól.

„Tudom, mindenki azt gondolja, hogy félvállról vesszük a hétvégi a találkozót, de ez nem így lesz – mondta Koltai Tamás, a győriek középpályása. – Természetesen van különbség a mérkőzések között, de a Siófok ellen is nagyon oda kell figyelnünk – intő jel a Videoton elleni pontszerzése, nem lehetett a véletlen műve. Ez a kilencven perc is ugyanúgy számít majd a végén. Az biztos, hogy Franciaországban elfáradtunk, de ez teljesen természetes. Tapasztaltam, amit a szakértők mondanak, miszerint a második nap jön ki igazán a fáradtság az emberen – ilyenkor van némi „súly” a lábakon...”

A siófoki Novák Alexisz nagyon magabiztosan várja a győriek elleni fellépést, mint elmondta, győzni mennek a kisalföldi csapathoz.

„Egyértelműen győzelmet várok, ezért megyünk Győrbe, de legalábbis pontot kell szerezni. Erős ellenfelünk lesz, de talán fáradtabb a csütörtöki kupaszereplés miatt. Mi természetesen nem foglalkozunk ezzel. Jó a csapatunk, és jól érzem magam itt!” – nyilatkozta a siófokiak védője a klub hivatalos honlapjának.

A fehérváriak a Budapest Honvédot fejes gólokkal legyőző Vasas ellen javíthatnak, Mezey György vezetőedző szerint lassan túl vannak a krízisen.

„Tagadhatatlan tény, hogy krízisen ment át a csapat az elmúlt időszakban – nyilatkozta a Videoton honlapjának Mezey György. – Ez mutatkozott meg az első fordulóban, a Siófok ellen is: a megalkuvás nélküli futball hiánya, a be nem rúgott helyzetek, a rossz cserék, a lejárt sportorvosi igazolás mind hozzájárult ahhoz, hogy még feszültebb legyen az amúgy is robbanás közeli hangulat. Nem tett jót az sem, hogy túl sok a negatív médiahír körülöttünk, amelyek jó táptalajt adnak a szurkálódásoknak. Ezeket pedig szakmai eszközökkel nem lehet ellensúlyozni. Nos, úgy érzem, ha lassan is, de túljutottunk a sokkoló dolgokon.”

„Szerintem a Vasast egy kicsit mindig alábecsüli a közvélemény, pedig masszív, egységes csapat, amelynek megvannak a maga egyéniségei. Ami minket illet, szeretnénk egy régi hagyományokat őrző, de új elemeket felvonultató, az eddigiektől kicsit eltérő arculatú együttessel felvenni a küzdelmet az angyalföldiek ellen" – beszélt a mai mérkőzésről a szakember.

A vendég piros-kékek olasz mestere, Giovanni Dellacasa a Honvéd elleni siker után a Videoton ellen sem adná alább.

„A Videoton Magyarország egyik legjobb és legerősebb együttese, ezért kellő tisztelettel, de maximális elszántsággal készülünk ellenük. Az első fordulóban nagyon fontos győzelmet arattunk a Honvéd ellen, és nem akarjuk alább adni a folytatásban sem. Mindenütt meg fogjuk mutatni tudásunkat, és bizonyítjuk képességeinket – nyilatkozta Dellacasa a vasasbp.hu-nak.

TERMÉSZETESEN MIND A HÁROM TALÁLKOZÓRÓL ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁST OLVASHATNAK ITT, A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!

LABDARÚGÓ NB I 
2. FORDULÓ
Paksi FC–DVSC-TEVA 17.30 (Tv: Sport2)
Győri ETO FC–BFC Siófok  20.00
Videoton–Vasas 20.00 (Tv: SportM)
 A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
  1. MTK Budapest 2 2 6–3 +3  6
  2. Ferencvárosi TC 2 2 4–2 +2  6
  3. Újpest FC 2 1 1 1–0 +1  4
  4. Debreceni VSC-TEVA 1 1 2–0 +2  3
  5. Kaposvári Rákóczi FC
2 1 1 5–4 +1  3
  6. Vasas 1 1 3–2 +1  3
  7. BFC Siófok 1 1 1–1 0 1
      Videoton FC 1 1 1–1 0 1
  9. Győri ETO FC 1 1 0–0 0 1
      Szolnoki MÁV FC 1 1 0–0 0 1
      Szombathelyi Haladás 1 1 0–0 0 1
12. ZTE FC 2 1 1 3–5 –2  1
13. Lombard Pápa Termál FC 2 1 1 0–2 –2  1
14. Paksi FC 1 1 1–2 –1  0
15. Budapest Honvéd FC
2 2 3–5 –2  0
16. Kecskeméti TE-Ereco 2 2 3–6 –3  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik