Koltai és Dudás Ádám a tavaszi bajnoki után örülhettek, most a Ligakupa-döntő első meccsén kellene előnybe kerülniük
Fotó: Németh Ferenc
Koltai és Dudás Ádám a tavaszi bajnoki után örülhettek, most a Ligakupa-döntő első meccsén kellene előnybe kerülniük

A zöld-fehérek gárdájának nagyobbik felét például huszonegy éven aluli játékosok alkotják, hisz a csapat szakvezetőjének bevallott célja, hogy az utánpótlásból kiemelt tehetségeket itt vessék be „élesben”.

A taktika ősszel meghozta már a gyümölcsét, hiszen Koltai Tamás például elsősorban a Ligakupában nyújtott teljesítményének köszönheti, hogy most már a kezdőcsapat állandó tagja a bajnokikon.

„Már az első pillanatban azt mondtam, hogy a Ligakupa jó versenyzési lehetőség a tehetséges fiatalok számára. Mint Koltai Tamás példája is mutatja, aki megérett a feladatra, beépülhet az első csapatba. Alapvető célunkon nem változtatunk: a fiataloknak, valamint az élvonalban kevesebbet játszó futballistáknak kívánunk játéklehetőséget adni” – mondta a Nemzeti Sportnak Egervári Sándor, az ETO mestere.

ERWIN KOEMAN IS A LELÁTÓN LESZ

Gyakorlatilag a finálén kezdi meg kapitányi munkáját Erwin Koeman: a holland szakember ma délután a helyszínen tekinti meg a Győri ETO FC–DVSC-TEVA Ligakupa-döntő első mérkőzésének első félidejét, majd az esti BL-elődöntő szakkommentátoraként működik közre.

A másik oldalon sem panaszkodhatnak a fiatalokra a szurkolók, sőt: a Loki Ligakupa-csapata nem egyszer gyorsabb és hajtósabb játékot produkált, mint az A-csapatban szereplő „nagyok”.

A mai finálé első mérkőzésére a debreceniek meglehetősen vegyes csapattal utaztak Győrbe: ifjú játékosaik mellett rutinos spílerek (Bogdanovics, Sztojkov, Csernyánszki) is lehetőséget kapnak.

„Igyekszünk a legjobb csapattal pályára lépni Győrben, mert nekünk minden meccs fontos, és így kell hozzáállni a játékosoknak is. Úgy készültünk erre a találkozóra, hogy egy olyan eredményt érjünk el, amivel a visszavágót nyugodtabban várhatjuk, mert szeretnénk nagydöntőt is játszani” – nyilatkozta a DVSC honlapjának Zoran Szpisljak, a Loki trénere.

Az összeállításokban felbukkan egy újonc és egy visszatérő is: a győrieknél ma mutatkozhat be a mali Traoré, míg a Lokiban ismét kapuba áll a márciusban térdműtéten átesett Csernyánszki Norbert.

A várható összeállításokat és online közvetítésünket itt tekintheti meg!

ÚT A DÖNTŐIG:

A Győr 4-2-0-s mérleggel második helyen, míg a Debrecen 4-1-1-gyel az első helyen jutott tovább csoportjából.
Győri ETO Debrecen
Paks 1–1, 2–1 Újpest 5–1, 5–0
MTK 1–1, 2–1 Siófok 2–0 , 0–0