A Paks már 3-0-ra vezetett, a fehérváriak csak a hajrában tudtak szépíteni. A mérkőzés a második félidő elején dőlt el, akkor két perc alatt két gólt szereztek a paksiak.

A 2007-2008-s szezonban ősszel és tavasszal is rendeznek egy-egy Ligakupa-sorozatot. Az élvonal tizenhat együttesét négy négyes csoportra osztották, ahol oda-visszavágós körmérkőzést követően az első két helyen végző csapat jutott be az immár egyenes kieséses rendszerben zajló folytatásba.

Az őszi sorozat fináléját a Diósgyőr és a Fehérvár játszotta, a megmérettetés utóbbiak sikerét hozta.

A folytatásban hasonló menetrend szerint játszanak le egy sorozatot a csapatok. A tavaszi csoportkör hat fordulójából az előzetes tervek szerint hármat szeretnének még idén megrendezni, míg a fennmaradó háromra a tavaszi bajnoki rajt előtt kerülne sor.

A tavaszi győztes a Fehérvárral játszik majd egy Szuperdöntőt, amelynek győztese az Intertotó Kupában képviselheti majd a magyar színeket. Amennyiben tavasszal is a fehérváriak diadalmaskodnak, a Szuperdöntőt nem rendezik meg.

2. LIGAKUPA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, B CSOPORT

PAKSI FC - FC FEHÉRVÁR 3–1 (1–0)
Székesfehérvár, 50 néző. Vezette: Németh Á. (Tompos Z., Ring Gy.)
PAKS: Kovács A. – Molnár Z., Éger, Salamon, Szabó J. – Heffler (Báló, a szünetben), Zováth, Balaskó, Buzás (Tamás, a szünetben) – Vári (Szili, 70.), Kiss T. Vezetőedző: Gellei Imre
FEHÉRVÁR: Halasi – Vadász V. (Sötét, 51.), Mészáros (Meggyes, 54.), Kakas, Kovács K. – Lattenstein, Pálfi, Fejes (Janovics, 84.), Gulyás – Bölcsföldi, Disztl D. Edző: Disztl László
Gólszerző: Balaskó (1–0) a 21., Kiss T. (2–0) a 49., Vári (3–0) az 50., Disztl D. (3–1) a 76. percben
Kiállítva: Molnár Z. (87.) második sárga után
Jó: Kiss T., Balaskó, Éger, Vári, ill. Lattenstein, Bölcsföldi
MESTERMÉRLEG
Gellei Imre: Minden győzelmet meg kell becsülni, így ezt is. Szünet után gyorsan kihasználtuk gólhelyzeteinket és el is döntöttük a találkozót.
Disztl László: Fiatal csapatom jól küzdött, elkerülhető gólokat kaptunk. A hajrában a helyzeteinket jobban kihasználjuk, szorosabbá tehettük volna a meccset.