Szilágyi Péter nagyon bizonyítani akart, és sikerült is neki
Czagány Balázs
Szilágyi Péter nagyon bizonyítani akart, és sikerült is neki

Noha a párharc már az első találkozón eldőlt, a Debrecen a második összecsapáson is fölényes győzelmet aratott a Kaposvölgye ellen a Magyar Kupa legjobb 16 csapata között.

A DVSC már az első percben megszerezte a vezetést a 19 éves Szilágyi Péter révén. Az Aco Sztojkov mellett kezdőként pályára lépő ifjú támadó a 38. percben ismét betalált, közben azonban előbb Huzmi Gábor egyenlített (22. perc), majd Czvitkovics Péter is gólt szerzett.

Az első játékrészben így 3-1-re vezetett Miroslav Beranek vezetőedző gárdája, amely a szünet után sem lazított.

Az 54. percben Czvitkovics is elhelyezte második gólját is Strublics József kapujában, majd Sztojkov alakította 5-1-re az állást.

A Szilágyihoz hasonlóan a 20. évében járó, Dzsudzsák Balázs helyére csereként beálló Nagy Róbert révén már 6-1-re vezetett a Loki, végül a 88. percben Vukan Nikolics szépített, beállítva ezzel a végeredményt.

A nyolcaddöntő visszavágói közül szerdán további hat mérkőzést rendeznek meg. Kedden a Diósgyőr csak 1-1-es döntetlent játszott a vendég Kazincbarcikával, így az NB II-es együttes lépett tovább 4-2-es összesítéssel.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, 5. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

DVSC-TEVA – KAPOSVÖLGYE VSC-NAGYBERKI 6-2 (3-1)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Gaál (L. Tóth, Dr. Kulcsár)
DVSC: Csernyánszki – Nagy Z., Komlósi (Mészáros, 46.), Bíró, Takács (Szatmári, 46.), Czvitkovics, Demjén, Spitzmüller, Dzsudzsák (Nagy R., 55.) – Sztojkov, Szilágyi
KAPOSVÖLGYE: Strublics – Jagodits, Vinitius, Udvari, Gellér – Huzmi (Godslove, 46.), Szögedi, Szabó Sz., Juhász – Szabó L., Horváth Gy. (Nikolics V., 46.)
Gól: Szilágyi (1., 38.), Czvitkovics (30., 54.), Sztojkov (59.), Nagy R. (68.), ill. Huzmi (22.), Nikolics V. (88.)
Sárga lap: Szögedi (76.), Gellér (82.)
Továbbjutott: a Debrecen 11-4-es összesítéssel.

MESTERMÉRLEG
Miroslav Beránek: – Az volt a célunk, hogy ezen a meccsen minél több fiatal kapjon játéklehetőséget, és mindenki élt is vele. Elégedett vagyok a látottakkal.
Horváth Lajos: – A hosszú út, a műfű, a gyenge védekezésünk, valamint a Debrecen gyors és szellemes játéka eredményezte a nagy különbségű vereségünket.