Simon Attila hiába küzdött, a Diósgyőr kiesett
Simon Attila hiába küzdött, a Diósgyőr kiesett

Nagyon nehéz kilencven perc elé nézett a Diósgyőr, hiszen az első mérkőzésen a kazincbarcikaiak 3-1-re nyertek, így Vágó Attiláéknak három góllal kellett volna nyerniük a visszavágón, ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek.

A hazaiak trénere érdekes húzással állt elő a kezdőcsapat összeállításakor: az amúgy középső védőként számításba vehető Vámosi Csabát a támadók közé jelölte. Nem is tűnt ez olyan rossz döntésnek az első húsz perc alapján, hiszen a hórihorgas játékos az első játékrészben többször is helyzetbe került, azonban vagy elvétette a kaput, vagy a vendégek kapusa hárított.

Az első játékrész hajrájában aztán következett a hidegzuhany a diósgyőriek számára. Kócsi József együttese a negyvennegyedik percben Kerékgyártó szöglete után Stevica fejesével megszerezte a vezetést.

A második játékrész elején eléggé hitehagyottnak tűnt a hazai alakulat, ezt jelezte az is, hogy negyedóra alatt mindössze két említésre méltó próbálkozása volt csupán a Diósgyőrnek. Meg is elégelte ezt Vágó Attila, és a hatvanharmadik percben egyszerre hármat is cserélt: Vámosi helyett P. Carr, Lakatos helyett Navarrete és Huszák helyett Papson állt be.

Három perccel később a cseréknek meg is lett az eredménye. Simon fejelt Douva elé egy előreívelt labdát, a támadó megelőzte a vendégek kapusát, és kiegyenlített.

A mérkőzés hajrájához közeledve egyre világosabbá vált, hogy a diósgyőriek nem tudnak újabb három gólt szerezni, igaz egyszer Farkas Norbert révén majdnem megszerezték a „vigaszdíjjal” felérő győztes találatot, azonban a védő 35 méteres lövése a jobb kapufán csattant.

A továbbiakban az eredmény már nem változott, így 4-2-es összesítéssel a Kazincbarcika került a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ

DVTK-BORSODI - KAZINCBARCIKAI SC 1–1 (0–1)
Diósgyőr, 1500 néző. Vezette: Berger (Forgács, Vígh)
DVTK: Szalma – Farkas N., Hegedűs Gy., Elek N. – Lakatos (Navarrete, 62.) – Sipeki, Huszák (Kanga, 62.) – Peguy, Vámosi (P. Carr, 62.), Douva – Simon A.
Vezetőedző: Vágó Attila
KAZINCBARCIKA: Botló – Hanász, Bányai, Kovács R., Nagy T. – Kerékgyártó (Engi, 76.), Kovács P., Sebők T., Elek Á. – Stevica (Dávid, 55.), Binder (Zimányi, 83.)
Vezetőedző: Kócsi József
Gólszerző: Stevica (0–1) a 45., Douva (1–1) a 65. percben