Sifter Tamásék (középen) az 58. percben emberhátrányba kerültek, de nem adták meg magukat a létszámfölényben futballozó siófokiaknak
Danis Barna (archív)
Sifter Tamásék (középen) az 58. percben emberhátrányba kerültek, de nem adták meg magukat a létszámfölényben futballozó siófokiaknak

SOPRONI LIGA, 13. FORDULÓ:

Piros lap: Belics (58.)
SOPRON - SIÓFOK 0-0

Helyszín: Sopron
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Szabó Zs.
Asszisztensek: Kispál R., Deutsch

SOPRON
SIÓFOK
1 Takács T. 1 Hegedűs L.
71 Farkas A. 2 Ambrus
19 Fehér Z. 7 Kuttor
5 Deffo 4 Forgács
7 Károlyi 3 László A.
33 Sifter 9 Homonyik
10 Györök 23 Eugene
14 Aquino 11 Kanta Sz.
91 Dancs 13 Nagy L.
9 Belics 15 Fülöp Z.
11 Zana 18 Kozmor
Vezetőedző: Vezetőedző:
Vincenzo Cosco Tornyi Barnabás

Csere: Aquino helyett Pintér (16.), Györök helyett Birtalan (a szünetben), Zana helyett Csikós (59.), ill. Homonyik helyett Csopaki (77.), Ambrus helyére Merczel (85.), Kozmor helyett Gajda (88.)
Sárga lap: Fehér Z. (10.), Belics (11., 58.), Györök (30.), Pintér Z. (36.), Deffo (86.), ill. Homonyik (31.), Nagy L. (49.), Ambrus (50.), Fülöp (62.)

Igazi kiesési rangadóra került sor a határvárosban, hiszen mind a Sopron, mind a Siófok 10 ponttal állt a tabella hátsó régiójában a forduló előtt. Mindkét együttes két győzelmet gyűjtött be a bajnokságban eddig, aminél gyengébb eredménnyel csak a sereghajtó Tatabánya rendelkezik.

Az első félidőben egyik kapunál sem alakult ki komoly gólveszély, bár többnyire a Siófok térfelén pattogott a labda. A Sopron mezőnyfölénye azonban helyzetekben nem mutatkozott meg, gólt pedig egyik csapat sem tudott szerezni az első játékrészben.

Ami kiemelhető az első 45 percből, hogy rendkívül sok, öt sárga lapot osztott ki Szabó Zsolt játékvezető, ám igazán súlyos szabálytalanság egyik figyelmeztetést sem előzte meg.

Előbb-utóbb tehát várható volt a sok sárga lap miatt, hogy valamelyik játékos begyűjti a másodikat is. Ez történt Beliccsel, akit Szabó Zsolt az 58. percben állított ki.

Még fél órája maradt a Siófoknak, hogy a tíz emberrel játszó ellenféllel szemben begyötörtje a győztes gólt, de ez sem volt elég a Balaton-partiaknak a három pontot jelentő találat begyötrésére.

A találkozó gól nélkül ért véget, ezzel az eredménnyel inkább a Siófok lehet elégedett, bár a Sopron sem mutatott acélos teljesítményt.