Vízer László Máriusz leginkább sűrű edzőváltásaival szolgáltatott témát, mintsem csapata eredményeivel
Szabó Miklós - archív
Vízer László Máriusz leginkább sűrű edzőváltásaival szolgáltatott témát, mintsem csapata eredményeivel

TOVÁBBI RÉSZLETEK A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!
Bár már napok óta beszédtéma, nemcsak a városban, csütörtök délutánig FC Sopron elöljárói hivatalosan még mindig nem jelentették be, hogy Vízer hűtlen lesz a hűség városához és tulajdonrészének eladását követően távozik a klubtól.

Erre utaló jelek persze már a nyáron is voltak, tehát váratlanul aligha ért a dolog bárkit is. A többségi tulajdonos távozása már a szezon előtt felvetődött, de érdemi változás nem történt végül. A csapat megfelelő szintű, időben történő erősítése azonban elmaradt, a felkészülés is elhúzódott, ennek köszönhetően négy fordulót követően még nyeretlenek voltak a soproniak, mindössze két ponttal szerénykedtek a tabellán.

A héten aztán felgyorsultak az események. Hétfőn már hallani lehetett Vízer távozásáról, de ezt akkor, ahogy nyáron, hivatalosan senki nem erősítette meg.

Szerdán aztán a labdarúgó csapatot működtető gazdasági társaságban kisebbségi tulajdonrésszel bíró önkormányzat képviseletében Abdai Géza alpolgármester nyilatkozott arról, hogy az önkormányzat hétfőn megkapta ugyan a szerződéstervezetet, de mivel valószínűleg nem kíván élni elővásárlási jogával, minden akadály elhárulhat az elől, hogy Vízer László Máriusz értékesítse az üzletrészét és képbe kerüljenek az olasz befektetők.

A Sopron Vízer László Máriusz kapcsolatainak köszönhetően rendelkezett már olasz vonallal a közelmúltban. A csapat élén dolgozott olasz edző, Dario Bonetti személyében, míg az első csapatban olyan klasszis jutott epizódszerephez, mint a korábbi háromszoros olasz gólkirály Giuseppe Signori. De olasz kapcsolatokkal az együttes jelenlegi vezetőedzője, Détári Lajos is bír.

Vízer László Máriusz magában már lezártnak tekinti soproni szerepvállalását, erről a Nemzeti Sport pénteki számában nyilatkozott. A román-osztrák kettős állampolgárságú üzletember-sportvezetőt útban Rio de Janeiro felé sikerült utolérnünk, aki azt mondta: „A legkevésbé sem érdekel a futball… A klubot valószínűleg eladom, és kész!”

AZ FC SOPRON BAJNOKI EREDMÉNYEI A VÍZER-ÉRÁBAN:

SZEZON HELYEZÉS MÉRKŐZÉS GY. D. V. GK. PONT
2005-2006 10. 30 9 8 13 39-39 35
2006-2007 10. 30 11 4 15 33-46 37
2007-2008 11. 7 2 3 2 6-7 9