Jimmy Tchana (jobbra) eldöntötte a találkozót
Jimmy Tchana (jobbra) eldöntötte a találkozót

LABDARÚGÓ NB1, 5. forduló

TATABÁNYA-SOPRON 0-1 (0-0)
Helyszín: Tatabánya
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Sápi Csaba
Asszisztensek: Pápai Zoltán, Ortó Gyula
TATABÁNYA SOPRON
18 Polekszics 55 Varga Z.
27 Kriston 17 Csontos
66 Farkas V. 33 Sifter
6 Filó T. 24 Dlusztus
25 Németh A. 71 Farkas A.
7 Ughy 19 Fehér Z.
33 Balogh Z. 66 Pintér Z.
30 Weisz 21 Gyömbér
5 Hajdú N. 91 Dancs
10 Pérez 26 Tchana
84 Horváth P. 9 Belics
Vezetőedző: Edző:
Mészáros Ferenc Détári Lajos
Gólszerző:Tchana (63.)
Csere: Ughy helyett Sándor I. (69.) Balogh h. Megyesi (75.) Horváth P. h. Ferenczi (79.) ill. .Dancs helyett Hullám (20.), Dlusztus h. Ködöböcz (46.), Csontos h. Reinhardt (72.)
Sárga lap: Kriston (45.), Ferenczi (82.), Hajdú (89.) ill. Belics (68.), Ködöböcz (85.)

Két nyeretlen csapat találkozott egymással az NBI ötödik fordulójában, így minden bizonnyal mindkét csapatban égett a bizonyítási vágy. A vendégoldalon Détári Lajos letöltötte hárommeccses eltiltását, így újra leülhetett az eddig két pontot gyűjtő Sopron kispadjára.

A meccs elején mindkét csapat próbálkozott, majd a félidő derekára inkább a mezőnyjáték volt jellemző, majd némileg a Tatabánya került fölénybe.

Ezt követően mindkét csapat játékosai előszeretettel próbálkoztak távoli lövésekkel, de a legtöbb próbálkozás célt tévesztett. Varga Zoltán kapusnak komolyabban csak kétszer kellett játékba avatkoznia. Soproni részről Hullám Attila megpattanó szabadrúgása veszélyeztetett, de a labda végül centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A gól nélküli első félidőt követően felpörgött a Sopron, de Gyömbér Gábor lövését Vukasin Polekszics bravúrral hárította. A továbbiakban is a Sopron akarata érvényesült, igaz Fehér Zoltán fejesét még Hajdú Norbert kifejelte a gólvonalról, de percekkel később elaludt a hazai védelem és Jimmy Jones Tchana vezetést szerzett a vendégeknek.

A kameruni-francia csatár eddig jó igazolásnak bizonyult, mivel második soproni mérkőzésén második gólját szerezte. A meccs hajrájában a csereként beállt Sándor István egyenlíthetett volna, de a kapufa végül kisegítette a három pontot begyűjtő soproniakat.