Vajon lesz-e a következő szezonban is újpesti gólöröm az élvonalban?
Vajon lesz-e a következő szezonban is újpesti gólöröm az élvonalban?

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága a múlt héten nem fogadta el az Újpest FC, az FC Fehérvár, az FC Sopron és a REAC nevezését a 2007-2008-as első osztályú bajnokságra. A négy klub fellebbezett a döntés ellen még a csütörtök délelőtti határidő lejárta előtt.

Ennek köszönhetően a szövetség fellebbviteli bizottsága június 19-én, kedden hoz döntést a beadványokkal kapcsolatban.

A négy egyesület nevezését azért nem fogadta el a bizottság, mert a klubok nem tettek maximálisan eleget az előzetesen megszabott feltételeknek.

A szövetségi honlap arról is tájékoztat, hogy meg nem erősített hírek szerint akad néhány egyesület, amely NB I-es indulása kérdéses, így a Magyar Labdarúgó-szövetség illetékes bizottsága és szakemberei szerint az új kiírás 24. paragrafusa értelmében az MLSZ elnöksége százszázalékos döntési kompetenciával rendelkezik a "feltöltés" kérdésének eldöntésében.

A meg nem nevezett egyesületek között van a Tatabánya, amelynek élvonalbeli indulását is veszélyeztető anyagi nehézségeiről a Nemzeti Sport csütörtöki számában részletesen is olvashattak.

Egy korábbi döntés értelmében a mezőny kiegészítéséről csak akkor lehet szó, ha a fellebbviteli bizottság ülése után páratlan számú csapat maradna az élvonalban.