Csütörtökön döntenek Robert Kubica indianapolisi szerepléséről
Csütörtökön döntenek Robert Kubica indianapolisi szerepléséről


„A mi részünkről nincs akadálya a szereplésének. Éppen ellenkezőleg, valamennyien azt kívánjuk, hogy induljon” – jelentette ki a BMW-Sauber egyik legfőbb szakemberének számító Mario Theissen.

Robert Kubica bokarándulással úszta meg szörnyűséges kanadai balesetét.

A tehetséges lengyel pilóta vasárnap a L’Epingle nevű hajtűkanyar előtti, rendkívül gyors részen veszítette el uralmát a BMW-Sauber fölött, ott, ahol a pálya enyhén balra kanyarodik.

Kubica autója felemelkedett a levegőbe, és irányíthatatlanul vágódott bele orral a betonfalba, majd darabokra törve keresztül repült a pályán, és a L’Epingle külső ívénél állt meg.

Szavazás

Ki nyeri a Formula–1-ben az Egyesült Államok Nagydíját?

Írja be az itt látható számot!
„Egy jó eredmény után Robert gyorsabban felejtené el a montreali balesetet. Szeretnénk, ha Kubica versenyezne, de felkészültünk arra is, hogy nem indulhat. Akkor Sebastian Vettel vagy Timo Glock helyettesíti” – jelentette ki Theissen.

A motorsport-igazgató azt is elárulta, hogy már közvetlenül a Kanadai Nagydíj után elkezdték építeni Kubica új autóját, amely a pénteki szabadedzésre mindenképpen elkészül.

A montreali roncsot már átszállították a BMW-Sauber hinwilli főhadiszállásra, ahol alapos vizsgálat alá vetik.

Annak eredménye alapján pedig akár módosíthatják is az idei kocsit, amennyiben kiderül, valamelyik része nem elég biztonságos.

Robert Kubica egyébként a montreali kórházban már átesett egy olyan orvosi vizsgálaton, amely csütörtökön vár rá, amikor a Nemzetközi Automobil-szövetség szakemberei vetik alá egy speciális tesztnek.

A nem hivatalos vizsgálódás eredménye kedvező volt, vagyis úgy tűnik, csütörtökön csak formalitás lesz az újabb "elemzés".