Kiss Zoltán a Sopron ellen is rendkívül hasznosan játszott
Kiss Zoltán a Sopron ellen is rendkívül hasznosan játszott

Mindkét együttes rendkívül aktívnak mutatkozott az első perctől kezdve, a vendégeknél Cigan és Munteanu, a hazaiaknál elsősorban Leandro okozott kapu előtti veszélyt.

A 23. perc környékén aztán felpörögtek az események, előbb Szilágyi, majd Mészáros szerezhetett volna könnyűszerrel vezetést fejjel a hajdúságiaknak. A 24. percben aztán sikerült is előnybe kerülniük: baloldali szöglet során Dzsudzsák Balázsnak gurították vissza a labdát, aki állítgatás nélkül elképesztő erővel lőtte ki a soproni kapu bal alsó sarkát 20 méterről.

Dzsudzsák egy távoli szabadrúgásból duplázhatott is volna, ám a ghánai Amamoo kapuson nem tudott megint kifogni.

A 37. percben egy kontra váratlanul meghozta az egyenlítést a vendégeknek: a jobbösszekető helyéről Cigan lőtte ki a debreceni kapu jobb alsó sarkát, miután Csernyánszki kapus csúnyán mellényúlt a labdának.

A két csapat valóságos tüzijátékot rendezett az első játékrészben, fordulás után valamivel a hazaiak tűntek kezdeményezőbbnek. Beránek vezetőedző több rutinos debreceni kedvencnek is bizalmat szavazott a tét nélküli mérkőzés második félidejében, így jutott játéklehetőséghez Sándor Tamás, Dombi Tibor és Szatmári Csaba is.

Szilágyi az 55. percben hatalmas ziccerben fejelt Amamoo kapusba, tíz perccel később aztán Dzsudzsák mutatott be gyönyörű jobblábas lövést külsővel.

Érett a debreceniek vezető találata, s a 72. percben ünnepelhetett is a hazaiak közönség. Tanítanivaló akció során vették be a hajdúságiak a soproniak kapuját. Dombi kevergetett a jobb szélen, majd beívelését Dzsudzsák fejelte vissza okosan Sándor Tamásnak, aki hét méterről ügyesen helyezett a kapu jobb alsó sarkába az esélytelen Amamoo mellett.

A hátralévő negyedórában már visszavettek a tempóból a csapatok, már a kilencven perc alatt megkezdődött a debreceni örömünnep, amely a mérkőzést követő díjkiosztó ünnepségen, majd éjszakába nyúló fiesztába formájában folytatódik.

A Loki szurkolói extázisban
A Loki szurkolói extázisban


LABDARÚGÓ NB I. 30. FORDULÓ

DEBRECEN–SOPRON 2-1 (1-1)


Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utca
Nézőszám: 11000
Játékvezető: Iványi Z.
Asszisztensek: Albert I., Szpisják Zs.

DEBRECEN SOPRON
24 Csernyánszki 38 Amamoo
22 Bernáth 21 Rus
17 Mészáros N. 3 Radu
16 Komlósi 24 Dragomir
6 Takács Z. 27 Demjén
30 Kiss Z. 33 Sifter
5 Vukmir 14 Munteanu
4 Leandro 20 Magasföldi
19 Dzsudzsák 8 Feczesin
23 Szilágyi 9 Cigan
32 Sztojkov 31 Dancs
Vezetőedző: Vezetőedző:
Miroslav Beránek Dario Bonetti


Gólszerző(k): Dzsudzsák (24.), Sándor T. (72.), ill. Cigan (37.)
Csere: Dragomir h. Lázár (54.), Magasföldi h. Kollling (63.), Feczesin h. Bajner (69.) ill. Sztojkov h. Sándor T. (46.), Bernáth h. Dombi (59.), Takács Z. h. Szatmári (69.)
Sárga Lap: Vukmir (90.)