Sira kiállítása nem bizonyult végzetesnek, sőt...
Sira kiállítása nem bizonyult végzetesnek, sőt...

LABDARÚGÓ MAGYAR-BAJNOKSÁG

27. FORDULÓ
SOPRON-VASAS 1-0 (0-0)
Helyszín: Sopron
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Gergely S.
Asszisztensek: Szalai Z., Farkas B.
SOPRON VASAS
12 Takács T. 33 Németh G.
20 Magasföldi 27 Balog Zs.
5 Ibric 25 Kovács G.
3 Radu 21 Tóth A.
24 Dragomir 7 Kiss K.
27 Demjén 23 Kincses
7 Horváth A. 6 Pintér Z.
21 Rus 19 Fehér Z.
14 Munteanu 32 Piller
8 Feczesin 18 Németh N.
6 Sira 11 Lázok
Edző: Vezetőedző:
Dario Bonetti Mészöly Géza
Gólszerző(k): Magasföldi (73.)
Csere: Demjén helyett Dancs (60.),Magasföldi helyett Fabio,Horváth A. helyett Csontos (85.) ill. Piller helyett Bali (65.), Fehér helyett Nagy T. (75.)
Sárga lap: Kovács (7.), Sira (52.),Dragomir (84.), Pintér (90+1.)
Kiállítás: Sira (63.)

Gyakorlatilag nagyobb tét nélkül látogathatott az elsőosztály idei meglepetéscsapata, a Vasas a Sopron otthonába a 27. forduló szombat esti mérkőzésén. A hazaiaknak azonban a kiesés elkerülésének érdekében minden megszerzett pontra szükségük lett volna a piros-feketék ellenében.

Ennek megfelelően hatalmas elánnal kezdett Dario Bonetti csapata, és a hatodik percben akár a vezetést is megszerezhette volna. Sira István a kaputól tíz méterre vállalkozhatott lövésre, ám nem tudta eléggé szélre helyezni a labdát, esélyt adva ezzel Némethnek a hárításra. Ezzel élt is az egykoron ferencvárosi színekben nem sok lehetőséget kapó hálóőr.

A folytatásban jó iramú, viszont helyzetekben szegény találkozót láthatott a stadionba kilátogató mintegy ezerötszáz szurkoló.

Hiába játszott mezőnyfölényben és birtokolta többet a hazai csapat a labdát a gólszerzéshez Mészöly Géza csapata állt közelebb: a tizenhatodik percben Németh Norbertnek két méterről csak a kaput kellett volna eltalálnia, ez azonban túl nagy kihívásnak bizonyult az ezúttal csatárként játszó középpályásnak.

Gól nem született az első félidőben, a csapatok a második játékrészre hagyták a döntést.

Negyedóra telt el a szünet után, és Sira nehéz helyzetbe hozta csapatát. A középpályás teljesen feleslegesen rúgta el a labdát sípszó után, amiért sárga lapot kapott. Mivel a támadónak ez volt a második figyelmezetető cédulja, idő előtt mehetett zuhanyozni.

A kiállítás azonban az ekkor már egyre kényelmesebben játszó Vasast zavarta meg jobban, minek következtében a hetvenharmadik percben hátrányba került. Két vendégvédő szerencsétlenkedését kihasználva Magasföldi József 11 méterről vette be Németh Gábor kapuját.

A hajrában még megvolt a lehetősége a Vasasnak az egyenlítésre, de miután Bali Péter lövése csak a kapufán csattant, az eredmény nem változott.

A megszerzett három ponttal menekül a kiesés elől a Sopron, a Vasas pedig - miután a Fehérvár kikapott – bebetonozta magát az ötödik helyre.