Bajzát Péter az idei szezonban jó formában van
Bajzát Péter az idei szezonban jó formában van

Sopronban megyei rangadóra kerül sor szombat délután: Csertői Aurél csapata a Győr együttesét fogadja. A két együttes hasonlóan kezdte a 2007-es évet: a Sopron előbb otthon kikapott 3-0-ra az MTK-tól, majd meglepetésre 2-0-ra verte idegenben a Diósgyőrt.

Az első meccsen a Győr is gyenge játékkal kapott ki 2-0-ra a REAC-tól, de a következő fordulóban magukra találtak, és annak ellenére legyőzték 2-1-re a ZTE-t, hogy a mérkőzést kilenc emberrel fejezték be.

Horváth András meghívót kapott Várhidi Pétertől
Horváth András meghívót kapott Várhidi Pétertől
Horváth András már hosszabb ideje a Sopron kulcsembere, és benne van Várhidi Péter bő válogatott keretében is.
„A soproni szurkolóknak mindig kiemelten fontos ez a mérkőzés, így biztos paprikásabb lesz a hangulat a találkozó előtt.” – mondta a középpályás. – „Az biztos, hogy mi is nagyon motiváltak leszünk.”

Horváth hozzátette, hogy bár rengeteg változás történt a csapatban, most már rend van a fejekben.
„Sajnos, az MTK ellen ez nem látszott az eredményen. Én legalább döntetlenre számítottam. A második meccsen sikerült a győzelem, szerintem nagyon kevés csapat lesz, amely a Diósgyőr otthonában egyáltalán pontot szerez.”

A középpályás elmondta, hogy nagyon örül a válogatott meghívónak, és ha a következő két bajnokin is jól teljesít, akkor a keretszűkítés után is ott ragadhat a csapatban.

A Győr együttese várakozáson alul szerepel a bajnokságban, Bajzát Péterre azonban nem lehet panasz: a támadó 12 góljával vezeti a góllövőlistát.
„Ezt a párosítást csak a Ferencváros-Újpest, vagy a Debrecen-Nyíregyháza mérkőzésekhez tudom hasonlítani. A győri közönség is nagyon várja a meccset, remélem, hogy a ZTE elleni győzelmünk után többen elkísérnek bennünket Sopronba.”

„Az első meccsen még nagyon megilletődötten játszott a csapat – mondta a támadó – , de a ZTE elleni gyirmóti meccsen már nem volt gond. Én egyébként nagyon jól éreztem magam a gyirmóti pályán, ahol teltház volt. Igaz, nem nagy stadion, de jobb egy kisebb létesítményben pályára lépni, amely tele van, mint egy nagyban, amely kong az ürességtől.”

Bajzát a saját gólerős játékát azzal magyarázza, hogy szabadabban játszhat, kötöttségek nélkül. Az új csatártárssal, Brnoviccsal is jól megértik egymást.
„A problémát a rengeteg hiányzó jelenti. A ZTE ellen is kiesett három ember Kovács Zoltán, Tokody és Jäkl személyében, és még nem beszéltem a huzamosabb ideje sérült játékosokról.”

FC SOPRON- GYŐRI ETO FC
Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Sopron Időpont: 16.00 Jegyár: 600–1500 Ft Vezeti: Arany T. (Tompos Z., Takács G.)
SOPRON
12 Takács T. - 21 Rus, 3 Radu, 33 Sifter, 24 Dragomir - 7 Horváth A., 5 Ibric, 31 Dancs - 20 Magasföldi, 8 Feczesin 9 Cigan.
Edző: Csertői Aurél
Kispad: 38 Amamoo (cserekapus), 13 Lázár, 14 Munteanu, 27 Demjén, 30
Ankamah, 6 Sira, 23 Birtalan
Sérült: Csontos (térdműtét után), Korudzsiev (beteg)
Eltiltva:
GYŐR
11 Sztevanovics - 28 Kiss Zs., 32 Stark, 20 Nyári, 6 Varga R. - 25 Szabó Zs., 5 Bank, 9 Müller, 21 Dudás Á. - 19 Bajzát, 8 Brnovics.
Vezetőedző: Klement István
Kispad: 24 Somogyi (cserekapus), 13 Pákolicz, 15 Rozsi, 26 Gál A., 27 Czanik, 29 Domanyik, 30 Lappints
Sérült: Lajtos (bokaszalag-sérülés), Zsók (térdszalag-húzódás), Vincze O. (térdszalag műtét után lábadozik), Mátyus (térszalag-sérülés után,
könnyített edzés), Böőr (ágyékműtét után könnyített edzés)
Eltiltva: Kovács Z., Tokody (mindkettő piros lap), Jäkl (három sárga lap)