Balett Németh Krisztián (balra) és Ion Ibrics előadásában
Balett Németh Krisztián (balra) és Ion Ibrics előadásában

LABDARÚGÓ NB I

18. FORDULÓ:
SOPRON-MTK 0-3 (0-2)
Helyszín: Sopron
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Kassai Viktor
Asszisztensek: Erős Gábor, Vámos Tibor
SOPRON MTK
38 Amamoo 1 Végh Z.
21 Rus 5 Balogh B.
3 Radu 20 Lambulics
23 Munteanu 22 Rodenbücher
24 Dragomir 24 Pollák
27 Demjén 21 Bori
5 Ibric 17 Zsidai
7 Horváth A. 27 Pintér Á.
20 Magasföldi 18 Németh K.
8 Feczesin 13 Hrepka
9 Cigan 9 Pál
Edző: Szakmai igazgató:
Csertői Aurél Garami József
Gólszerző: Hrepka (26.), Németh (38. 59.)
Csere: Cigan helyett Sira (46.), Ibrik helyett Dancs (60.) ill. Németh helyett Czvitkovics (66.), Pintér h. Horváth Levente (72.)
Sárga lap: Cigan (33.), Horváth (39.), Magasföldi, Demjén (66.), Feczesin (82.) ill. Pál (45.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Mindkét vezetőedző változtatott az előre megadott kezdőcsapatán: soproni oldalon Takács Tamás betegsége miatt William Amamoo kapott lehetőséget, míg az MTK-nál Németh Krisztián vállalta a játékot, így Urbán Gábor kiszorult a kezdőből.

A fővárosiak fölényét hozta a mérkőzés első tíz perce, aminek végén Bori Gábor veszélyeztetett 25 méterről, de a hazaiak kapusa Amamoo hárította a léc alá tartó labdát.

Az első negyedóra végére a soproni csapat magához ragadta az irányítást, és Horváth András révén többször veszélyeztetett is.

Gólt azonban mégis a vendégcsapat szerzett! A 26. percben Hrepka Ádám kényszerítőzött Németh Krisztiánnal, majd a visszakapott labdát a kapu jobb oldalába lőtte. (0-1)

Nem állt le a vendégcsapat, és 12 perccel az első találat után megduplázta előnyét. Lambulics indította Németh Krisztiánt, aki közelről higgadtan elgurította a kimozduló Amamoo mellett a labdát. (0-2)

A szünetben megpróbált frissíteni csapatán Csertői Aurél: Cigan Christian helyett Sira Istvánt küldte csatasorba. Később kiderült a Sopronon ez a csere sem segített.

A második játékrész elején a hazai csapat megpróbált nyomást gyakorolni ellenfelére, de egy távoli Feczesin-lövés kivételével nem sok veszélyes helyzetet tudott kialakítani.

Az 59. percben végleg megpecsélődött a forduló előtt a 11. helyen tanyázó csapat sorsa. Egy kapu előtti kavarodás után Németh Krisztián elé került a labda, a fiatal csatár pedig higgadtan spiccel a kapu jobb sarkába lőtt (0-3).

A hátralévő fél órában már különösebb említésre méltó esemény nem történt, mindkét csapat a mérkőzés végét jelző hármas sípszót várta.

Győzelmével az MTK visszaállította ötpontos előnyét a Debrecennel szemben. A Sopron nem tudott elmozdulni a 11. helyről, és tovább rontotta amúgy sem fényes gólarányát.