NB I, 10. FORDULÓ
PÉCS-SOPRON 0-0
Helyszín: Pécs
Nézőszám: 1 000
Játékvezető: Török Károly
Asszisztensek: Székely, Márton
PÉCS SOPRON
1 Herbert 1 Rabóczki
28 Finta 24 Homei
14 Szabados 26 Bagoly
74 Dienes 3 Radu
11 Kulcsár 11 Sifter
8 Sipos J. 27 Demjén
21 Pavicsevics 7 Horváth A.
32 Szatmári 9 Cigan
18 Lantos 18 Ivancsics
7 Balaskó 8 Feczesin
33 Nógrádi 21 Szabó T.
Vezetőedző: Edző:
Keszei Ferenc Selymes Tibor
Csere: Szabó T. helyett 19 Ianc (31.), Pavicsevics helyett Laki (56.), Nógrádi helyett Horváth P. (64.), Cigan helyett 10 Korudzsiev (64.), Sifter helyett 17 Csontos (78.), Balaskó helyett 24 Győri (82.)
Sárga lap: Demjén (36.), Balaskó (37.)

A volt soproni, most pécsi Szabados József ziccert rontot a 89. percben
Szabó Miklós
A volt soproni, most pécsi Szabados József ziccert rontot a 89. percben

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az idényben eddig látott formát és teljesítményt látva botorság lett volna elvárni a találkozótól, hogy valami frenetikus élménnyel gazdagítja majd azt a kilátogató ezer nézőt, akik még bíztak azért valamiben. Talán egy kiszenvedett hazai győzelemben, amely az első lett volna ősszel…

A Sopron kilenc ponttal a 11., míg a Pécs héttel csak a 14. helyet foglalta el a tabellán, előbbiek már két edzőváltáson is túlvannak. A látottak alapján megállapítható: előrébb egyik váltással sem léptek.

Az első félidőben látottak teljesen megfeleltek a várakozásoknak. Mármint annak, hogy semmit extrát nem vártunk a csapatoktól.

A két tizenhatos között folyt a helyezetek nélküli küzdelem, amelyben azért nem alakulhatott ki folyamatos, látványosnak nevezhető játék, mert mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok.

Jó jellemzője a vendégek fegyelmezetlenségének, hogy Demjén és Sifter is sípszó utáni labdaelrúgásért sárgult be.

A szünet viszont határozottan jót tett a mérkőzésnek és csapatoknak is, amelyek rájöhettek: helyzet és lövés nélkül nincs gól.

Főként a hazaiak előtt adódott lehetőség a gólszerzésre a második felvonásban, de vagy rontottak a befejezéseknél, vagy Rabóczki kapuson nem tudtak túljutni.

A 89. percben Szabados mégis ziccerbe került, ám meccslabdát rontott egy olyan találkozón, amelyen húsz perc játék után világos volt: egy gól el is döntheti a három pont sorsát.

A helyzet – mint a többi – azonban kimaradt, így csupán egy-egy pontot szerzett mindkét együttes.

Ezt a hazai pécsiek bánhatták jobban, akik így a szezonban pályaválasztóként továbbra is nyeretlenek. A Sopron három győzelem és hat vereség után először játszott döntetlent a bajnokságban.