Pablo Laso 2011 óta irányította a Real Madridot (Fotó: AFP)

 

Hivatalos közleményben tájékoztat arról a Real Madrid, hogy a klub nem tartja meg az edzői poszton Pablo Lasót, aki egy hónapja kapott szívrohamot. A Real Madrid az eset után számos orvossal és kardiológus specialistával konzultált, ők pedig kifejezték aggodalmukat és megállapították, hogy a munka folytatása egyértelmű kockázattal járna a szakember egészsége szempontjából.

A Hanga Ádámot foglalkoztató klub a múlt héten megkereste a spanyol szakembert, hogy mondjon le az első csapatnál betöltött pozíciójáról, a Real Madrid pedig tiszteletben tartja az élő szerződésében szereplő pénzügyi kondíciókat és megvárja, hogy miként alakul a fizikai állapota a következő idény során. A helyzetet csak ezután, márciusban vagy áprilisban értékelnék újra. 

A Real Madrid úgy véli, hogy az akut szívkoszorúér-betegség diagnosztizálása után felelőtlenség lett volna nem ezt a döntést hozni. 

„A klub megérti, hogy ez a döntés elszomorítja az edzőnket, de semmi, még a Real Madrid sem fontosabb, mint valaki egészsége. Ebben az esetben ez egy olyan kockázat, amit az intézmény nem tud figyelmen kívül hagyni” – áll a közleményben.

Pablo Laso 2011 óta irányította a fővárosiakat, akikkel az Euroligát kétszer, a spanyol bajnokságot és a spanyol Király-kupát pedig hatszor nyerte meg.