Női kosárlabda-vb: az USA kiütéses győzelemmel jutott döntőbe, Kínával játszik az aranyért

Vágólapra másolva!
2022.09.30. 12:24
null
Kína második vb-döntőjére készülhet (Fotó: AFP)
A címvédő Egyesült Államok válogatottja a kanadaiak felett aratott sima győzelemmel bejutott a döntőbe a Sydneyben zajló női kosárlabda-világbajnokságon.  A kínai válogatott jutott másodikként döntőbe a Sydneyben zajló női kosárlabda-világbajnokságon, miután a pénteki elődöntőben, egy végletekig kiélezett mérkőzésen két ponttal legyőzte a házigazda ausztrál csapatot.

Az egész mérkőzésen remekül védekező amerikaiak gyakorlatilag kevesebb mint négy perc alatt eldöntötték a találkozót, azt ugyanis egy 15–0-s sorozattal kezdték. A végig pontatlanul – 22 százalékkal – dobó kanadaiak ezt követően sem tudták megnehezíteni szomszédaik dolgát: a sorozatban 29. vb-mérkőzésükön nyertes, egymás utáni negyedik aranyérmükre hajtó amerikaiak előnyüket folyamatosan növelve ünnepelhettek kiütéses sikert.

A győztes csapatból A’ja Wilson 15 ponttal és 12 lepattanóval dupla duplát ért el, csapattársai közül még hárman szereztek legalább tíz pontot. A kanadaiaktól senki sem jutott nyolc fölé.

KÍNA–AUSZTRÁLIA 61–59
A két együttes szinte az egész találkozón fej fej mellett haladt, a legnagyobb különbség nyolc pont volt a felek között a kínaiak javára a harmadik negyed elején. A házigazda a záró játékrész hajrájára megfordította a találkozót, de Vang Sze-jü négy másodperccel a vége előtt értékesített büntetőinek köszönhetően végül a kínaiak örülhettek.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Han Hszü volt, aki 19 pontja mellé begyűjtött 12 lepattanót is. Az ausztráloktól a nyáron az Euroliga-címvédő Sopronba szerződött Ezi Magbegor 12 pontot szerzett.
A kínai csapat 1994 után másodszor játszhat döntőt a világbajnokságon.

NŐI KORSÁRLABDA-VB
ELŐDÖNTŐ

Egyesült Államok–Kanada 83–43 (27–7, 18–14, 22–8, 16–14)
Kína–Ausztrália 61–59 (13-17, 23-13, 11-14, 14-15)

BRONZMECCS
5.00: Kanada–Ausztrália

DÖNTŐ
8.00: Egyesült Államok–Kína

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik