Női kosárlabda: Raksányi Krisztina hosszabbított Tenerifén

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.07.21. 10:51
null
Raksányi Krisztina marad Tenerifén, csapata marad az élvonalban (Fotó: FIBA)
Raksányi Krisztina 2025-ig hosszabbított szerződést a Clarinos csapatával, miután megtalálta számításait a gyönyörű spanyol szigeten, és fantasztikusan érzi magát. Ráadásul továbbra is a legmagasabb szinten szerepelhet.

 

– A napokban hozta nyilvánosságra a klubja, hogy a csapatnál marad. Vacillált?
– Nem volt nehéz meghozni a döntést, mert megtaláltam azt a helyet, ahol jól érzem magam, ahol olyan emberek vesznek körül, akikkel szeretek dolgozni – válaszolta a Nemzeti Sportnak Raksányi Krisztina, a spanyol CDB Clarinos Tenerife 30 éves hátvédje, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya. – Az, hogy tavasszal kiestünk az élvonalból, nyilván elgondolkodtatott, de végül így is a maradás mellett döntöttem.

– Tizenhat éve tartó felnőttkarrierje során eddig sohasem játszott másodosztályban...
– Most sem fogok!

– Ezt hogy érti?
– Néhány napja a Promete Logrono visszavonta az indulását, így mi megkaptuk a licencüket, és noha papíron kiestünk, mégis bent maradtunk az élvonalban. Eközben a másodosztályból, amely úgynevezett átmeneti liga, amelyet tavaly indítottak és erős bajnokság, feljutott a Barcelona és a CB Jairis Alcantarilla. Ezt csak azért említem, mert utóbbiban játszik a WNBA-győztes Erica de Souza, akire talán sokan emlékeznek, ő a MiZo Pécs korábbi, immár 40 éves brazil centere. Kétezerkettőben még pályatörlő kislányként, 11 évesen láttam játszani a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban.

– Érdekes, de térjünk vissza a maradásához. Amikor aláírt, sejtette, tudta, hogy ez lesz a klub jövője?
– Nem, előbb elköteleztem magam, utána derült ki, hogy az élvonalban maradunk. Rajtam kívül még ketten tettek így. Ezután láthatóan értékelik, hogy maradunk. A klubnak fontos volt, hogy új szerződést írjak alá. Egyébként az edző is marad, a stáb sem változik, de úgy hallottam, sok új játékos érkezik.

– Már két és fél idényt húzott le a Clarinosnál, még mennyi vár önre?
– Három évet írtam alá. Én alapból egy plusz egy évre gondoltam, de ők hármat ajánlottak. Valljuk be, a mai világban ritka az ilyen, nagy bizalmat jelent, főleg egy harminc évnél idősebb játékosnál.

– Ez azért nagyon erős elköteleződés.
– Szeretnek az emberek, én pedig amióta itt vagyok, fantasztikusan érzem magam. Nem kell ragozni, hogy Tenerifén élni szuper. Talán az egyetlen hátránya, hogy messze van, de nincs más probléma. Mert, maradva Spanyolországnál, ha valaki Madridban vagy Barcelonában él, egy hétvégére könnyen kiugranak hozzá a barátok és a rokonok, ide viszont nehezebb és hosszabb idő eljutni. Ám mivel ősszel nem indulunk az Európa-kupában, utazás szempontjából egyszerűbb lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik