Női kosárlabda: Nagy-Bujdosó a PEAC-hoz igazolt

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 15:05
null
Nagy-Bujdosó Nóra (balra) elhagyja a Győrt (Fotó: Mirkó István)
A Nemzeti Sport információi szerint a Hat-Agro Uni Győr női kosárlabdacsapatának kapitánya, Nagy-Bujdosó Nóra a PEAC-Pécs együtteséhez igazolt. A csütörtök este még a tavalyi Euroliga-döntős spanyol Rivas Ecópolist óriási bravúrral, 78–72-re legyőző győriek legjobbjának bizonyuló Nagy-Bujdosó a mérkőzés után elbúcsúzott társaitól az öltözőben, majd a klub vezetőivel is közölte szándékát.
A GYŐRIEK HIVATALOS KÖZLEMÉNYE AZ ÜGYBEN

„Nagy-Bujdosó Nóra, a csapat volt kapitánya a Lővér Sport Kft.-nél lévő munkaszerződését azonnali hatállyal felmondta. Érthetetlen a klub számára a felmondás indoka, hiszen a klubnak a szerződésben foglaltak szerint a játékossal szemben tartozása nincs, amit amúgy okiratokkal is igazolni tud. Ezt egyébként a Nagy-Bujdosó Nóra által 2013. január 16-án írt okirat ugyancsak alátámasztja.

A klub minden, lehetőségében álló jogi lépést megtesz, hogy igazát – akár bíróság előtt is – bizonyítsa. A felmondás módja már csak azért is furcsa, mert egy bravúros győzelemmel végződő Euroliga-találkozó után éjfélkor érkezett a klubhoz elektronikus levél formájában, amit követően másnap kora reggel a PTE-PEAC együttesének játékengedély kiadására vonatkozó kérelme is megérkezett..."

A válogatott magasbedobó távozásának hírét Fűzy András, a Hat-Agro Uni Győr elnöke is megerősítette.

A bajnoki címvédő ezzel egy hét alatt a harmadik kulcsjátékosát veszítette el: múlt pénteken a két légiós center, a lett Ieva Kublina és az amerikai Chay Shegog bontott szerződést a klubbal a fizetése csúszása miatt, csütörtök éjjel pedig Nagy-Bujdosó jelentette be átigazolási szándékát. Pedig Fűzy András még a Rivas Ecópolis bravúros legyőzése után is megerősítette, senkinek sincs oka elmenni a csapattól, mert a játékosok felé már egy fillérrel sem tartozik a klub.

A Pécsen korábban már többször játszó Nagy-Bujdosó új klubja, a PEAC január elején bontott szerződést az Egyesült Államokból hazatérő Hutlassa Fannival, arra hivatkozva, hogy a Florida International University egykori centere a szerződéskötéskor eltitkolta egy korábbi sérülését a klub vezetői elől. Most Hutlassa posztjára szerződtette Nagy-Bujdosót Zseljko Djokics csapata.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHATNAK A NEMZETI SPORT HOLNAPI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik