Női kosár Euroliga: a Szekszárd egy csoportban a Fenerrel

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
2022.07.15. 12:42
null
Elkerülte a tavalyi döntős Fenert a címvédő Sopron (Fotó: Tumbász Hédi)
A Szekszárd és a címvédő Sopron Basket is ellenfeleket kapott a női kosárlabda Euroliga 2022–2023-as idényének csoportkörére.

 

A pénteki sorsoláson – melyről hiányoztak az ukrajnai háború miatt kizárt orosz klubok – a 16 csapatos főmezőnyben kapott helyet az áprilisi, isztambuli négyes döntőben a magyar klubkosárlabda legnagyobb sikerét arató Sopron – amely utána a 15. NB I-es aranyérmét is begyűjtötte –, valamint az EL-ben az előző szezonban nyeretlenül debütált Szekszárd is.

A soproniak a török Mersinnel, a belga Mechelennel, az olasz Schióval, a francia Landes-dal, a legutóbb bronzérmes Salamancával, a Villeneuve-Girona csata győztesével, továbbá egy selejtezős ellenféllel csapnak össze.

„Óriási élmény volt a zsúfolásig megtelt teremben visszanézni az előző szezon összefoglaló videóját – nyilatkozta a müncheni sorsolás helyszínéről Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője. – A sorsolásnál sokkal fontosabb, hogy önmagunk mércéje szerint dolgozzunk, és fejlődjön a csapat. Pikáns, hogy a csoportmeccsek során összefutunk a Salamancával, és szurkolunk a DVTK-nak, hogy az Euroligában is találkozhassunk.”

A zöld-sárgák október 26-án kezdenek az Euroligában, méghozzá a Mechelen vendégeként.

A Szekszárdra az ezüstérmes Fenerbahce, a lengyel Polkowice, az olasz Bologna, a francia Bourges, a spanyol Valencia, a cseh USK Praha és egy selejtezős rivális vár.

A bajnoki bronzérmes DVTK-HUN-Therm csapatának egy háromcsapatos tornát kell megnyernie ahhoz, hogy bemutatkozhasson a kontinentális elitben. Ebben az izraeli Ramla és a török Botas lesz az ellenfele. A második és harmadik helyezettek az Európa-kupa csoportkörébe kerülnek.

A női kosárlabda Euroliga csoportjai
A-csoport: ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD, Fenerbahce (török), Polkowice (lengyel), Bologna (olasz), Bourges (francia), Valencia (spanyol), USK Praha (cseh), selejtezős ellenfél
B-csoport: SOPRON BASKET, Salamanca (spanyol), Schio (olasz), Mechelen (belga), Mersin (török), Landes (francia), Villeneuve (francia)/Girona (spanyol), selejtezős ellenfél

(MTI)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek