Női kosár NB I: Tehetséges társak közé kerültem – Ellenberg

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2022.09.17. 08:48
null
Aaryn Ellenberg (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)
Az 53. Sió-kupa legjobb játékosának megválasztott és a torna gólkirálynői címét is elnyerő 30 éves kosárlabdázó hamar beilleszkedett a zöld-fehér csapatba.

– Tudta, hogy először lett aranyérmes a Győr a Sió-kupán?
– Igen, a játékostársaim említették, hogy eddig még nem sikerült győzni ezen a remek szervezésű tornán – válaszolta a Nemzeti Sportnak Aaryn Ellenberg, a Serco Uni Győr nyáron igazolt amerikai hátvédje.

– Ragyogóan játszott a rendező Szekszárd elleni elődöntőben és a fináléban is, összesen 49 pontjával gólkirálynő lett és emellett a torna legjobb játékosának is megválasztották. Mit gondol erről a két mérkőzésről?
– Nagyszerű három nap volt, jó meccseket játszottunk és sokat tanultunk egymásról, hiszen még össze kell kovácsolódnunk. Erre nincs már sok időnk, jövő héten indul a bajnokság, amit szeretnénk jól kezdeni. A döntőben időnként szenvedtünk, ami leginkább a fáradtság rovására írható, de összességében elégedettek lehetünk. Voltak jó periódusaink, ám az is kiderült, hogy vannak szegmensek, amelyeken még dolgoznunk kell.

– Sikerült beilleszkednie?
– Úgy vélem, igen, mindenkivel jól kijövök, sok tehetséges és karakteres játékos van a csapatban, ez megkönnyíti a beilleszkedést.

– Milyen érzések kavarogtak önben, amikor megérkezett Szekszárdra? Tavaly ugyanis aláírt az Atomerőműhöz, de két nappal az érkezése után távozott, mert a csapatnál nem voltak elégedettek az orvosi vizsgálatokkal...
– Semmiféle rossz érzés nincs bennem, a KSC remek klub, de nem tudtunk dűlőre jutni, én pedig Törökországba szerződtem. Azóta sincs gond az Achilles-inammal, ami az előre nem tervezett váltást eredményezte.

– A Sió-kupa négy résztvevője egyformán arra törekszik, hogy megszakítsa a Sopron Basket egyeduralmát – a Győr felkészülési mérkőzésen már nyert ellene.
– A Sopron fantasztikus és nagyon szervezett klub, kiemelkedő képességű játékosokkal, de amikor velük játszottunk, akkor még nem volt teljes a keretük. Ezt azért a felettük aratott győzelem kapcsán figyelembe kell venni, de nyilván örültünk a sikernek.

– Mit gondol a szintén nyáron érkező edzőről, Cziczás Lászlóról?
– Csak jókat tudok róla mondani, sokat beszélgetünk a játékról. Az a típusú tréner, aki hagyja, hogy a játékosai azt csinálják, amiben jók, épít az egyéni képességeinkre.

– Amióta Győrben játszik, 23 pontot átlagol a meccseken – ezt várhatják öntől majd élesben is?
– Azt teszem, amire a csapatnak szüksége van tőlem a győzelemhez – ha ehhez huszonöt pontot kell dobnom, akkor úgy lesz, ha elég tíz, akkor meg úgy. A lényeg, hogy nyerjünk!F. Z.

Három csapatnál is van még kire várni
Az 53. Sió-kupán egyedül a tornagyőztes Győr tudott teljes kerettel szerepelni, a többi együttes foghíjasan lépett parkettre. A házigazda szekszárdiakhoz vasárnap csatlakozik a nyáron szerződtetett amerikai center, Ruthy Hebard, míg Goree Cyesha apró sérüléssel küzdött és nem játszott, az immár a felnőttválogatottban is fegyelembe vett Miklós Melinda pedig még rehabilitációs munkát végez a nyári műtéte után. Az NKA Universitas PEAC-ból a frissen igazolt 23 éves irányító, Ivana Katanics  a szerb válogatottal készül a szeptember 22-én kezdődő sydney-i világbajnokságra, mint ahogyan a DVTK-HUN-Therm két légiósa, a Puerto Ricó-i Arella Guirantes és az ausztrál Darcee Garbin is.
Ivana Katanics   a szerb válogatottal készül a vb-re
Ivana Katanics   a szerb válogatottal készül a vb-re

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik