Női kosár NB I: Szekszárdon folytatja a válogatott játékos – hivatalos

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 06:48
null
Zele Dorina kosárra tör (Fotó: Koncz György)
Három idény után Miskolcról Szekszárdra tér vissza a válogatott kosárlabdázó, Zele Dorina.

 

Egy héttel azután, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd három évvel meghosszabbította a leukémiából felépülőben lévő Gereben Lívia szerződését, a tolnai klub bejelentette, hogy szerződteti Zele Dorinát. A 28 éves, 185 centiméteres magasbedobó az előző három idényben a DVTK-nál játszott, s mint kiderült, kicsit ő is meglepődött a klubváltásán…

„Valójában maradni szerettem volna, már nagyon erősen kötődtem a klubhoz és a városhoz is, aztán egyszer csak meglepetésszerűen jött az Atomerőmű megkeresése, s elgondolkodtam – mondta a Nemzeti Sportnak Zele Dorina, akinek saját lakása van a borsodi megyeszékhelyen. – A miskolciak is tettek egy ajánlatot, így végül mérlegeltem, s úgy éreztem, visszatérek. Persze majd csak az idő ad választ arra, jól döntöttem-e. Szeretnék végre magyar bajnok lenni, s jelenleg úgy érzem, ez Szekszárdon megvalósulhat. Ismerem a magyar játékosokat, a várost, beszéltem Djokics Zseljko edzővel a szerepemről, s beleillek a koncepciójukba, jó csapat épül a következő idényre. Sajnos a koronavírus-járvány miatt még nem tudom, mikor kezdődik a közös munka, de már várom, ahogy azt is, hogy a válogatottal elkezdődhessen az összetartás.”

Zele 2011-ben szerződött Szolnokról Szekszárdra, három idényt is lehúzott a tolnai csapatnál, a legutóbbiban 15.7 pontot és 7.7 lepattanót átlagolt, előbbivel negyedik, utóbbival az ötödik legeredményesebb játékosa lett a bajnokságnak.

„A koronavírus-járvány és a következményei után új korszak kezdődik, az élet minden szegmensében, a sportban, a kosárlabdában is. Az újrakezdésben sokat jelent majd a klubunknak Zele Dorina, aki a négyes poszton nagy erősítésnek számít, és igazi harcos. Örülünk, hogy visszatért!” – mondta Djokics Zseljko, az Atomerőmű vezetőedzője.

„Reményeink szerint egy nagy visszatérővel sikerült megerősítenünk a magyar kontingenst – fogalmazott Szabó Gergő, a KSC ügyvezetője. – Zele Dorinát senkinek sem kell bemutatni Szekszárdon: személyében rutinos, nagy szívvel megáldott, végsőkig küzdeni képes válogatott játékost sikerült megszereznünk. Biztos vagyok benne, hogy Djokics Zseljko útmutatásával és a mi közegünkben nagy dolgokra lesz képes, s hozzásegít minket céljaink eléréséhez.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik