Női kosár NB I: Nem lesz olyan meccs, amelyen ne akarnánk nyerni – ígéri a BEAC edzője

Vágólapra másolva!
2022.09.26. 10:14
null
Mészárosné Kovács Andrea és játékosai (Fotó: BEAC)
A 11 év után ismét női élvonalbeli találkozón – amelyen a BEAC megverte a Szekszárdot – edzős­ködő Mészárosné Kovács Andrea kijelentette, nem lesz olyan meccsük az élvonalban, amelyet ne akarnának megnyerni.




– Mire számított a feldobást meg­elő­zően?
– Nyilván feltérképeztük a Szekszárdot, megpróbáltunk a látottak, az évek óta alkalmazott játékai alapján felkészülni, ugyanakkor például nem tudhattuk, hogy utolsóként megérkező légiósa, Ruthy Hebard pályára lép-e. Ezért aztán a saját feladatunkra koncentráltunk – válaszolta a Nemzeti Sportnak Mészárosné Kovács Andrea, a női élvonal első fordulójában szombaton óriási meglepetésre az Atomerőműt 71-66-ra legyőző E.ON ELTE BEAC vezetőedzője. A tréner a 18 év után, márciusban menesztett Balogh Juditot váltó, ideiglenesen kinevezett Horváth Biankát követte a kispadon.

– Elkezdődött a meccs, és ahogy teltek a percek, egyre inkább úgy tűnt, nemcsak megnehezítik a bajnoki ezüstérmes tolnaiak dolgát, de győzelmi esélyeik is lehetnek.
– Bevallom, a héten nem éreztem azt a koncentrációt és energiát a lányokon, amit a meccsen, ez kissé engem is meglepett. A félidőben már éreztük és beszéltük is, hogy van sanszunk meglepetést szerezni. Djokics Zseljko kollégám sűrűn rotálta együttesét, mi pedig az első két negyedben látottak alapján mérlegeltük, kire kell jobban odafigyelnünk, adott esetben csapdázni, kettőzni. Noha a Szekszárd kerete fizikailag erősebb, mégis jól tartottuk a magas­embereit, s az utolsó két percben sem izgultuk el a meccset.

– Ki kell emelni új légiósukat, a huszonnyolc pontot szerző, Jamaicában született amerikai Morgan Greent.
– Okos, intelligens, nagyon gyors játékos, emellett igazi csapatember, már a kiválasztásnál is ezért döntöttünk mellette. Az a típus, aki a csapatot helyezi előtérbe, de ha szükséges, előlép és dob. Kiemelkedő teljesítményre képes, ezt most is bizonyította, de sokat is dolgozik, rengeteg pluszmunkát végez, igazi példakép fiataljainknak.

– Emlékszik még a szombatit megelőző legutóbbi bajnokira, amelyen vezetőedzőként dolgozott az NB I-ben?
– Tizenegy éve a Zalaegerszegtől kaptunk ki a Szegeddel, így a zalaiaké lett a történelmi érem, a klub első bajnoki bronzérme.

– Tizenegy év sok idő, azóta zömében az utánpótlásban és a válogatottaknál dolgozott, de nem főedzőként. Izgult szombat délután?
– Nem. Némi drukk volt bennem, ennyi. Viszont a mérkőzés csak felerősítette bennem azt az érzést, amiről már a kinevezésem után beszéltem, vagyis hogy nagyon rossz döntést hoztam, amikor öt éve nemet mondtam a BEAC felkérésére...

– Legyőzték az előző ezüstérmest, ez nyilván nagyszerű kezdet, de mire számíthatunk a folytatásban?
– Nem lesz olyan meccs, amelyet ne akarnánk megnyerni, de a realitások talaján kell maradni. Most sebezhető Szekszárddal találkoztunk, amely sokkal jobb csapat lesz a közeljövőben, de adódott esély ellene, mi pedig kihasználtuk. A szekszárdiak még nagyon nem álltak össze, a három új légiósuk sokszor idegenül mozgott, és Miklós Melinda is nagyon hiányzott a csapatból. Szeretnénk az úgymond kötelező győzelmeket megszerezni, ami ugyancsak nehéz lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik