Női kosár: Mokango megsérült, chileit igazolt a DVTK a helyére

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.09.10. 20:38
null
Morrison a DVTK-ban folytatja (Fotó: dvtk.eu)
A DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett. A kiváló játékerőt képviselő, női NBA (San Antonio) tapasztalattal is rendelkező chilei válogatott Ziomara Morrisonra érkezik a pótlására – számolt be róla a klub.

 

Morrison a 2018–2019-es idényben két csapatban is szerepelt. Elsőként a lengyel első osztályú Artego Bydgoszcz csapatában a bajnokságban huszonnyolc találkozón 13.9 pontot és 6.6 lepattanót átlagolt a bő harminc percnyi játékideje alatt, 61% feletti kétpontos mezőny mutatóval, valamint 92.6 százalékos büntető dobási hatékonysággal. Az Európa-kupában tíz mérkőzésen szűk 32 perc alatt dobott átlagban 14.3 pontot és 6.1 lepattanót, 59% fölötti kétpontos dobószázalékkal, valamint 90% feletti büntetődobási hatékonysággal. A nyarat hazája bajnokságában töltötte, a Los Leones csapatával szeptember 2-án chilei bajnoki címet ünnepelhetett.

A női NBA-s tapasztalatokkal is rendelkező kosaras a tervek szerint csütörtökön hajnalban érkezik meg Miskolcra, az orvosi vizsgálatokra aznap délután kerül majd sor.

„Chanel súlyos sérülése után rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen nyakunkon az Euroliga-selejtező, és gyorsan közeledik a bajnoki nyitány is. Mivel a tavalyi sikerek egyik hőse esett ki a rotációból, nem volt más választásunk, azonnal lépni kellett, szerencsére a tulajdonos és szponzorok segítségével sikerült ennek az anyagi feltételeit is megteremteni. A választásunk a női NBA és Euroliga tapasztalatokkal is rendelkező Ziora esett, aki szerencsére játékban is van, így a következő pár napban jó eséllyel meg tudja tanulni azokat a taktikai elemeket, amelyek szükségesek az Euroliga-selejtező sikeres megvívásához. Mivel kiváló játékost igazoltunk, a céljaink változatlanok: szeretnénk bejutni az Eurliga alapszakaszába, a hazai versenysorozatokban pedig legalább a döntőbe jutni. Álmunk persze az, hogy megszerezzük a DVTK történetének első kosárlabda bajnoki aranyérmét”nyilatkozta Völgyi Péter sportszakmai igazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik