Női kosár Euroliga: elkerülte a címvédőt a Sopron

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 14:24
null
A csoportkörben biztos nem találkozik a címvédő Jekatyerinburggal a Sopron Basket (Fotó: Mirkó István)
A magyar bajnok Sopron Basket elkerülte a címvédő Jekatyerinburgot a női kosárlabda Euroliga következő idényének csoportkörében.

 

A nemzetközi szövetség csütörtöki sorsolásán eldőlt, hogy a kontinentális elitsorozat elmúlt három szezonjában négyes döntőbe jutott soproniak a török Fenerbahcéval és Galatasarayjal, a francia bajnok Landes-dal, a lengyel bajnok Gdyniával, a spanyol kupagyőztes Gironával és a 2017-ben Euroliga-bajnok orosz Dinamo Kurszkkal együtt kerültek a B jelű nyolcasba, hozzájuk csatlakozik még egy selejtezős ellenfél.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a selejtezőben lesz érdekelt, amelynek a magyar érdekeltségű tornájára Sepsiszentgyörgyön kerül sor szeptember 21-23-án. A tolnaiakon és a Sepsi-SIC csapatán kívül a török Kayseri lép még pályára Erdélyben, a trió győztese az Euroliga A csoportjába kerül, a második és a harmadik helyezett az Európa-kupában folytatja szereplését.

A második vonalnak számító EK-ba 57 csapat nevezett, hozzájuk csatlakozik majd az Euroliga selejtezőjéből még négy együttes. A mezőnyben magyar részről az UNI Győr Mély-Út és az Aluinvent DVTK a főtáblán kezd, míg a Ludovika-FCSM Csata és a PEAC-Pécs a selejtezőben próbál szerencsét, utóbbi két gárda szeptember 23-án és 30-án lép pályára. A kvalifikációban a Csata a svéd Umeával, míg a PEAC a görög Lefkadasszal küzd meg a főtábláért.

A férfiaknál a Szolnoki Olajbányász a romániai Oradeával, a lengyel Legia Warszawával és egy selejtezőből érkező ellenféllel néz szembe az Európa-kupa H csoportjában. A sorozat másik magyar indulója, a Naturtex-SZTE-Szedeák a selejtezőben kezdi meg szereplését, amelynek első ellenfele az északmacedón TFT Skopje lesz, míg továbbjutás esetén a német Bayreuth következik majd, a harmadik körben pedig az orosz Krasznojarszk vagy az izraeli Hapoel Haifa ellen már a főtábla lesz a tét.

A FIBA által szervezett legmagasabb szintű sorozatban, az október 4-én rajtoló Bajnokok Ligájában magyar részről az NB I-címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely indul. A vasiak a lett VEF Rigával, a görög AEK Athénnal és egy selejtezős csapattal találkoznak a csoportkörben.

NŐI KOSÁRLABDA
EUROLIGA
A-CSOPORT

Jekatyerinburg és MBA Moszkva (orosz), Montpellier (francia), Venezia (olasz), Riga (lett), USK Praha (cseh), Salamanca (spanyol), Atomerőmű KSC Szekszárd/Sepsi-SIC/Kayseri a selejtezőből
B-CSOPORT
SOPRON BASKET, Dinamo Kurszk (orosz), Gdynia (lengyel), Girona (spanyol), Fenerbahce és Galatasaray (török), Landes (francia), Valencia/Bourges/Schio a selejtezőből
EURÓPA-KUPA (magyar érdekeltségű csoportok)
B-CSOPORT

UNI GYŐR MÉLY-ÚT, Promety (ukrán), az Elazig–PAOK selejtező győztese, az ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD/Sepsi-SIC/Kayseri Euroliga-selejtező 2. helyezettje
F-CSOPROT
ALUINVENT DVTK, Sziktyivkar (orosz), Ormanspor (török), a LUDOVIKA-FCSM CSATA–Umea selejtező győztese

FÉRFI KOSÁRLABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY, AEK Athén (görög), VEF Riga (lett), egy a selejtezőből érkező ellenfél
EURÓPA-KUPA
H-CSOPORT

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ, Oradea (román), Legia Warszawa (lengyel), egy selejtezőből érkező ellenfél
SELEJTEZŐ
Az SZTE-Szedeák elsőként az északmacedón TFT Skopjéval, továbbjutás esetén a német Bayreuth-tal csap majd össze, míg a főtábláért az orosz Krasznojarszk vagy az izraeli Hapoel Haifával küzdhet meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik